Dag 4324: Slapen

mde

Wat zou ik graag slapen!  antwoorden op deze theezakjesvraag. Volgens mijn smartwatch slaap ik meestal tussen zes en zeven uren per nacht. Tja, Apollo gaat om elk uur nog even plassen en om kwart over zeven sta ik alweer naast mijn bed omdat hij een half uur later weer moet. Dus kan ik onmogelijk langer slapen. Tenzij ik tussen het avondeten en de laatste ronde nog een tijdje ga dutten. Maar dat vind ik weer een beetje overdreven.

Natuurlijk loop ik nog heel lang van Apollo te kunnen genieten, maar soms zou ik wel weer eens een gat in de dag willen slapen. Hoogstwaarschijnlijk kan ik het niet eens meer. Oh ja, ik zou het ook erg fijn vinden als ik er ‘s nachts niet meer uit hoefde om te plassen. Het zal de ouderdom wel zijn die me noopt soms wel drie keer per nacht naar het toilet te schuifelen. Dat moet ik heel voorzichtig doen, want ik doe het licht op de overloop niet aan en ik zou zomaar van de trap kunnen kukelen als ik te ver naar rechts loop.

Maar het ware antwoord op de vraag is: lezen, Netflixen  en spelletjes doen op mijn telefoon. En strijken, maar dat is lang zo lollig niet. Uiteindelijk heb ik tijd zat om dingen te doen waar ik eigenlijk niet veel slimmer van word. Nee, dan is samen met Ronald naar spannende series kijken pas echt een fijne vrijetijdsbesteding. We proberen snel te achterhalen wie de dader is en waarom. Net zoals we bij gewone films bepaalde verwikkelingen trachten te voorspellen. Het zal je verbazen hoe vaak we het bij het juiste eind hebben. Maar we hebben dan ook heel veel uren besteed aan het kijken naar de televisie.

Screenshot_20211011_110150

7 gedachten over “Dag 4324: Slapen

 1. Cindy

  Het is alsof ik naar mijn eigen slaapschema zit te kijken haha. Troost je, hier nog zo één.
  Was al geen goede slaper, maar dat is nu helemaal even afzien. 2 a 3 keer plassen per nacht, dat ook. Te laat gaan slapen, elke avond neem ik me voor vroeg naar bed te gaan maar lukt nooit. Zit te lekker ‘s avonds.
  En nu Macy, ze maakt me 2 a 3 keer per nacht wakker door in mijn gezicht te gaan zitten “melken” (trappelen met de pootjes) en dan te sabbelen aan oor, wang, oog, whatever. Schattig maar ik wil slapen haha! Trek dan dekbed over mijn hoofd.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En jij staat nog vroeger op dan ik! Maar ik ga wel zo snel mogelijk naar mijn bed- meestal lig ik er voor tien over elf in. Behalve als we zitten te Netflixen :)
   Macy is echt een knuffelkat hoor. Het komt vooral ‘s nachts niet echt uit, maar ze laat wel goed merken dat ze om je geeft. En als je dan toch wakker bent kan je meteen richting het toilet :)

   Reageren
   1. Cindy

    Ja precies, ze maakt me wakker, en merk dan meteen dat ik moet plassen haha!
    En schijnt inderdaad een teken van affectie te zijn. Nou, ik hoop dat dit deel dan even tijdelijk is ;-)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ze zal wel wennen aan de gezelligheid. Macy zal begrijpen dat je er altijd voor haar bent.Dan hoeft ze het niet meer zo duidelijk te laten zien. En anders vrees ik dat je pech hebt :)

     Reageren
 2. Linda

  Denk dat je dat niet eens meer lukt, gaat in de dag slapen…maar snap dat plassen in de nacht, wel heel irritant is, hoor mijn moeder er ook over..het breekt toch je nachtrust.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb het wel een paar keer gedaan hoor. Van 1 tot 3 dutten of van 9 tot 11. Het komt zo zelden voor dat ik er ‘s nachts niet uit hoef. Gelukkig val ik meestal weer snel in slaap.

   Reageren
   1. Linda

    Ja dat dutten, dat.lukt wel, maar uitslapen..vaak gaat de biologische wekker af…doe ik ook hoor lekker tukkie doen op z’n tijd ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>