Dag 4325: Handschoenen

mde

De afgelopen week was het vrij fris. Bijna was ik op zoek gegaan naar mijn fijne winterjas. Maar eerst maar eens kijken of een vestje onder mijn jas en een paar handschoenen voor wat warmte konden zorgen. Het was nog een heel gedoe om een paar warme handschoenen te vinden. Ze liggen op rek in de hal en ik kan er niet bij. Dus heb ik maar gepakt waar ik dan wel bij kon.

De linkerhandschoen kan waarschijnlijk ook gebruikt worden voor mijn andere hand. Echt warm is de handschoenen niet, maar het helpt wel tegen die snijdende wind. Volgens mij komt ‘ie bij Zeeman vandaan en ik ga maar eens kijken of ze weer in de winkel liggen.  De rechterhandschoen vond ik bij Primark. Er lag er maar eentje en toevallig had ik eigenlijk alleen een exemplaar voor de rechterhand nodig.

Dat was om dat ik niet graag die balletjes van Dotje in mijn blote hand hield. Altijd de rechterhand. Iedere ochtend gingen we naar het park en dan deden we spelletjes met een gele rubberen bal. Die ze soms niet wilde afgeven, dat was nog een aandachtspunt. Het is pijnlijk als ik naar de handschoen kijk, want ik moet dan meteen aan Dotje denken. Dat gemis went nooit!

Als ik weer eens een keurig paar handschoenen heb zal ik ze vastnaaien aan een koord dat ik door mijn jasmouwen laat zakken. Dat doen moeders van kleine kinderen ook altijd en het is de enige manier die garandeert dat ik geen handschoenen kwijtraak. Want ik heb geen zin om iedere ochtend koortsachtig op zoek te gaan naar een warme handschoenen. Want ik raak er altijd maar eentje kwijt.

 

4 gedachten over “Dag 4325: Handschoenen

  1. Pippi Bericht auteur

   Iedere moeder kent dit handigheidje :) Ik hoop dat je je handschoenen nog kunt vinden, want ze zijn erg nodig.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>