Dag 4326: Prijzen

IMG_20211013_141428

Af en toe kijk ik naar de foto’s die ik maakte toen Dotje hier woonde. Zij zit in mijn hart en ik zal nooit vergeten hoe fijn het was om met haar te wandelen en te spelen. En dus staar ik weer naar de talloze foto’s van haar. Omdat we iedere ochtend naar het park gingen liepen we dagelijks langs de benzinepomp aan de overkant. Niet erg interessant misschien, maar ik vond het wel leuk om iedere dag te kijken hoe duur de benzine was.

Ook toen Ronald nog niet had besloten de weekboodschappen online te doen wist ik absoluut niet wat de prijs was van de etenswaren die we keer op keer nodig hadden. Nog steeds weet ik niet hoeveel je moet neertellen voor een liter melk of een halve kilo tomaten. Misschien een beetje stom, maar uiteindelijk koop ik het toch wel. Er is maar één supermarkt op loopafstand, dus daar moet ik wel van alles aanschaffen.

Maar op een gegeven moment viel mijn oog op het prijzenbord van het tankstation. Iedere ochtend zag ik dat de prijzen fluctueerden. Ronald had me vast kunnen vertellen hoe duur een volle tank was toen hij op zijn achttiende voor het eerst benzine kocht, ik had werkelijk geen idee. Dus ben ik voor de aardigheid maar eens op gaan letten. Veel duurder dan €1,60 per liter werd het niet toen ik met Dotje rondliep.

Tegenwoordig let ik niet meer zo op de benzineprijzen. Af en toe werp ik een blik op het bord als ik weer eens in de krant heb gelezen dat de prijzen de pan uit stijgen. Laatst dus en toen ik het ging vergelijken met de prijs van destijds schrok ik wel een beetje. Maar waarschijnlijk is  alles duurder geworden. Misschien moet ik me drukker maken over de prijzen van kinderboeken, levensmiddelen kaartjes voor de opera.

7 gedachten over “Dag 4326: Prijzen

 1. Cindy

  Het is verschrikkelijk, loopt de spuigaten uit. En niet alleen met benzine.
  Nog even en je kan je salaris zo hoppa in 1 keer uitleveren aan de staat. Dat je misschien nog zakgeld krijgt om nog net te kunnen eten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fietsen scheelt een hoop benzinegeld. Gelukkig, dan ben ik niet de enige die niet op de hoogte is van de prijzen van levensmiddelen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>