Dag 4328: Levensvragen voor een goed gesprek (165+166)

IMG_20211015_091347

Nou, dit is wel een levensvraag hoor.  Want ik besef heel goed dat er veel dingen zijn die ik heb verkozen niet te doen. Zo heb ik geen zware baan, geen kinderrijk gezin en ik heb de wereld niet rondgereisd. Dat zijn dingen die men al snel opnoemt als er uitgelegd wordt wat belangrijk wordt geacht in het leven.

Vind ik het erg dat ik bepaalde dingen niet heb of niet heb meegemaakt? Nee, want ik heb ervoor gekozen. Vooral op het gebrek aan een betaalde baan ben ik nogal eens aangesproken. Daar ga ik het niet meer over hebben. Wie weet hoe het is om 20 jaar les te geven aan 16-plussers zal het nooit vragen. Natuurlijk, ik ben wegbezuinigd, maar ik was het toch al zat. En van afgebrande leraren wordt niemand beter.

Waarschijnlijk zou ik meer dan het maximale uit mezelf hebben moeten halen als ik meer kinderen dan alleen Mika had gehad. Ten eerste wilde Ronald geen tweede en zeker geen derde of vierde. Dan had ik eerst alles uit de kast moeten halen om hem over te halen. Nu geef ik toe dat ik achteraf best een tweede kind had willen hebben, maar ik weet niet of ik het aan had gekund. Het is zwaar hoor. Zeker als je het beter wilt doen dan je schoonfamilie.

Over dat reizen kan ik kort zijn- ik heb vliegangst, ik haat warme en tropische klimaten en ik slaap het liefst in mijn eigen bed.Ongetwijfeld heb ik veel moois gemist en ik weet dan ook bitter weinig van andere culturen. Maar niemand hoeft medelijden met me te hebben omdat ik heel mijn leven niet buiten Europa ben geweest.Het zal ook niet meer gebeuren, want ik hoop nog minstens tien jaar lang honden te hebben met wie ik niet door drukke steden ga lopen sjokken.

Laat ik de vraag maar beantwoorden met een volmondig ja. Maar dan zeg ik er wel gelijk bij dat ik verre van ambitieus ben en dat mijn max hoogstwaarschijnlijk niet te vergelijken is met dat van een Rupsje Nooitgenoeg. Misschien is mijn max wel precies genoeg om tevreden te zijn met wat ik wel heb. En dat is nogal wat. Iedere ochtend kijk ik uit naar de dag die voor me ligt en hier in huis wordt veel gelachen, lekker gegeten en ik heb genoeg energie om te doen wat ik graag wil.

IMG_20211015_091326

2 gedachten over “Dag 4328: Levensvragen voor een goed gesprek (165+166)

 1. Linda

  Nou helemaal gelijk…wie bepaald wat iemand uit zijn leven moet halen…de één is eerder tevreden dan de andere..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En als ik iets wel zonde vind van mijn energie is het verspilling aan dingen die niet het belangrijkst zijn in mijn leven.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>