Dag 4329: Dansmarathon

sdr

Ronald en ik kunnen niet dansen. Hij denkt dat ik heus wel een paar moves kan omdat ik jarenlang op ballet heb gezeten, ik weet zeker dat hij met een beetje moeite nog zeker een halve minuut kan hakken. Maar het mag geen dansen genoemd worden, die bewegingen die wij er uit kunnen persen. We kijken wel met veel plezier naar dansprogramma’s en we vinden het jammer dat onze favorieten van de buis gehaald zijn.

Zo waren we dol op So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. We keken naar alle afleveringen en vroegen ons dan af waarom wij niet komen dansen. Zal wel genetisch bepaald zijn en ik denk dat we Mika ook geen dansgenen mee hebben kunnen geven. Toen we pas verkering hadden zijn we weleens naar een dansgelegenheid gegaan en daar hebben we nog gedanst ook. Maar dat was gauw afgelopen en nu zitten we op de bank te kijken naar dansende mensen.

Het was helemaal niet de bedoeling dat we naar de Dansmarathon zouden gaan kijken. Maar we hoorden dat Martien Meiland was ingehuurd voor het startschot en toen dachten we dat het leuk zou zijn als die man weer zou gaan gillen alhoewel hij zelf dat schot zou hebben gegeven. Helaas, hij hoefde uiteindelijk slechts op een knop te drukken. Maar toen keken we wat er zoal rondhopste bleven we nog even hangen.

En we lieten de televisie aanstaan zolang we in de woonkamer waren. Zo zagen we dat sommige dansers eruit gingen zien als zombies en hebben mensen backstage zien gaan op een manier die je eigenlijk niet meer met lopen kunt betitelen. Strompelen eerder. Het was leuk om te zien dat bepaalde muziekstijlen de dansers weer oppepten en we keken met bewondering naar koppels die na uren dansen nog een glimlach op hun gezicht konden toveren.

Het is voor het goede doel, namelijk het Longfonds. Af en toe komen er filmpjes langs die iedere roker het schaamrood op de kaken zouden moeten jagen. Helaas kan ik uit ervaring spreken: niet iedereen beseft dat je zuinig moet zijn op je longen. Als je eenmaal in een rolstoel zit met een zuurstoftank achterop omdat je niet van de sigaretten af kon blijven ben je natuurlijk een idioot. Ja, dat mag ik zeggen. Want ik ben gestopt toen ik zwanger wilde worden.

Het is een aardig evenement, maar er zijn af en toe een paar presentatoren die te dom zijn voor woorden. Ook vragen we ons af wie de muziekkeuze heeft gemaakt. En waarom komen er zoveel volkszangers langs? Misschien is het lief bedoeld, maar ik ga er niet van dansen. Het zou leuk zijn als er een aftelklok in beeld was en een goede website met info over de deelnemers. Maar goed, we kijken met bewondering naar mensen die een bijzondere prestatie neerzetten.

Wij kunnen geen 50 uur wakker blijven, zelfs niet als we op de bank mogen zitten. Men mag wel 300 minuten van de dansvloer af, maar er mag slechts 90 minuten achtereen geslapen worden. Nou, ik moet er niet aan denken. Erg gezond lijkt het me niet. Vroeger sliep ik ook weleens heel weinig tijdens het weekend, maar dan werd er niet of nauwelijks gedanst. Ook nu gaan hier de voetjes niet van de vloer hoor. Hoogstens doen we voor de aardigheid een minuut mee. Op onze slippertjes.

 

8 gedachten over “Dag 4329: Dansmarathon

 1. Linda

  Kan idd niet gezond zijn en moet er niet aan denken..heb laatst een feestje gehad en heel de avond gedanst, en had echt geen gevoel meer in de bal vaan mijn voeten..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een vreselijk evenement. Met zo mogelijk nog slechtere optredens. Vond K3 nog het leukst- kan je nagaan.
   Op wat voor muziek heb je gedanst? De hele vond nog wel. Jij bent nog lang geen 60 :)

   Reageren
   1. Linda

    Doe het niet veel dus als de kan er is, vind ik het heerlijk..zolang je maar op het ritme kan meebewegen…was van alles wat, maar op het laatst alleen techno, dus werd eentonig

    Reageren
    1. Linda

     Heb gisterenavond wel het einde gezien, van de marathon, wat marteling zeg…ik doe ze het niet na en eerlijk gezegd, zou ik ook niet weten, waarom je dit zou willen..zelfs voor het geld zou ik het niet doen.

     Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      Wat een gekkigheid. Maar ze kiezen er zelf voor. Net als die sportievelingen die zich it de naad fietsen, zwemmen, rennen en zo.

    2. Pippi Bericht auteur

     Wel gezellig hoor.Op het eerstvolgende familiefeestje maar eens voorstellen om te gaan dansen.Neem ik mijn Flip en iPod Touch mee.

     Reageren
     1. Pippi Bericht auteur

      IK heb al een leuke afspeellijst op Spotify. Goed voor bijna een etmaal lang dansen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>