Dag 4330: Vogels

oznorMB

Sinds we een duif ontdekten in de magnolia is er wel wat veranderd. We zien nu twee duiven en af en toe een derde. Ronald denkt dat nummer 3 het kind is, want hij of zij ziet er een beetje donzig uit. We vinden het zo leuk dat ze hier in de tuin verblijven dat we snel een paar stukjes met voer eraan vastgekleefd hebben gekocht. Helaas liggen er nog geen vetbollen en speciale vogelpindakaas in de schappen. Maar zo gauw ik ze zie gaan ze mee naar huis.

IMG_20211017_110916

 

De houten tuinbank is al hevig ondergepoept en nu bevuilen ze de terrashaard. Daar moet Ronald maar even met Brillo gaan poetsen, want het ziet er wel een beetje vies uit. Veel beter zal het we niet worden als we straks overal vogelvoer gaan neerzetten en ophangen. Misschien moet ik voor d zekerheid maar een SuperSoaker kopen, want we hebben laatst een kat gesignaleerd in de carport.

oznorMB

Op de regenton ligt een deksel. Omdat het de afgelopen dagen wat geregend heeft is de ton vol en ligt er een laag water op het deksel. Daar nemen vogeltjes sinds kort een bad. Zo schattig, dienactiviteit in de tuin maakt me blij. Straks maar weer het boekje over hoe je vogels de tuin in kunt lokken maar weer eens doorbladeren.

2 gedachten over “Dag 4330: Vogels

  1. Linda

    Nou wat schattig hè…Turkse duifjes en koolmeesje..lekker bladeren! Bij de tuincentrums ligt al genoeg wintervoorraad hoor…en heb ooit gehoord, dat je het hele jaar mag bijvoeren, omdat wij te schoon zijn in de tuin, dus minder te halen voor de vogels :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>