Dag 4331: Vanuit een vliegtuig

inCollage_20211018_112528905

Onbemande luchtvaartuigen schijnen al een hele lange tijd te bestaan, maar ze worden pas sinds enkele decennia ingezet voor het vanuit de lucht fotograferen van bijvoorbeeld. Dat heb ik opgezocht hoor, want ik weet pas sinds een paar jaar dat die dingen bestaan. In Homeland worden tegenstanders mee in de gaten gehouden en ze kunnen ook ingezet worden om de buurvrouw mee te bespioneren.

In de jaren zestig  werden de foto’s hierboven gemaakt met behulp van luchtfotografie. Dat staat namelijk op de sticker op één van de foto’s. Ronald heeft ze met toestemming meegenomen van zijn werk. Ze wilden de op spaanplaat geplakte foto’s namelijk weggooien en Ronald vond dat zonde. En ik vind het wel leuk dat hij ze mee naar huis heeft gesleept- dat zou hij niet doen als hij een hekel had aan zijn werk.

Hij werkt keihard en hij besteedt veel aandacht aan de opleiding van collega’s die nog opgeleid moeten worden. Dat kost enorm veel energie en hij komt niet altijd huppelend thuis. Maar als ik zijn werkgever was zou ik hartstikke blij zijn met hem. Maar dat hij thuis nog naar foto’s van zijn werkterrein zou willen kijken had ik niet verwacht. Ze zijn dus meer dan een halve eeuw oud- anders had ik ze niet geplaatst, want je weet maar nooit of het interessant is voor spionnen.

Eigenlijk hebben we geen plaats voor wandversiering. Er staan namelijk overal boekenkasten. Maar met een beetje passen en meten gaat het wel lukken. Misschien dat we er eentje boven moeten ophangen. Als Mika ooit het huis uitgaat hebben we wellicht ruimte om een en ander aan de muur te hangen. Ronald vindt het leuk om te vertellen wat er zoal op de foto’s staat. Nou, ik moet er niet aan denken om foto’s van mijn laatste werkplek aan de muur te hebben en zegt wel wat.

2 gedachten over “Dag 4331: Vanuit een vliegtuig

 1. Linda

  Wat gaaf zeg…en zegt idd veel over wat hij vind over zijn werk.. lijkt mij werk, waar je je hersens goed bij moet gebruiken en niet zonder gevaar is!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vind de foto’s ook Nooi. Ja, hij zet zich enorm in en hij werkt keihard. Ben daar heel trots op. Ongevaarlijk is het niet, maar gelukkig komt hij nog altijd heel thuis.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>