Dag 4334: Zestig

IMG_20211020_141842

Als ik aan verjaardagstaarten zou doen, was het vandaag een drukke boel  tussen de toefjes slagroom. Zestig kaarsjes- als ik het hoofdtelwoord voluit opschrijft lijkt het minder dan wanneer ik een 6 en een 0 tik. Het is hard gegaan hoor. Toen ik dertig werd kende ik mensen die dat al oud vonden.  Ook heb ik vrouwen ontmoet die enorm tegen hun veertigste verjaardag aan zaten te hikken. Mij kon het allemaal niets schelen. Als je niet oud wilt worden moet je vroeg doodgaan, zei mijn vader en daar had hij helemaal gelijk in.

Maar hoe je het ook wendt of keert: ik ben nu een oude vrouw. Bejaard ben je geloof ik pas als je de wat ooit de pensioengerechtigde leeftijd heette had bereikt, maar ver weg is dat niet. Er zijn dagen dat ik me tachtig voel, maar meestal voel ik me niet zo oud. Vroeger droegen vrouwen van zestig bloemetjesjurken en schorten als ze bezig waren met huishoudelijke werkzaamheden. Ze hadden vaak een watergolfje dat iedere zaterdag bij de kapper werd vernieuwd. En ze roken naar 4711.

Net als toen ik een kind was mag ik op mijn verjaardag kiezen wat we gaan eten. Als mijn cadeautjes net als in mijn kindertijd ingepakt op de eettafel hadden gelegen zou ik het nu nog niet kunnen laten om eraan te voelen om te raden wat er in zat. Dit jaar kreeg ik geld van Ronald en daarvoor kocht ik een mooie zwarte zijden jurk- what else? Maar hij had nog een verrassing, want ‘s middags werd er een groot pakket bezorgd.Er zat een prachtige glazen vaas in met een boeket droogbloemen.

Daar was ik zo blij mee dat ik bijna begon te huppelen. Ronald kocht meestal een groot boeket verse snijbloemen en dat vind ik geweldig. Maar deze droogbloemen zijn zo mooi. En ze staan veel langer. Hij heeft zich dit jaar werkelijk overtroffen, want dit had ik niet verwacht. Mika heeft me ook erg verwend, want hij kwam met een Rituals pakket met handzeep, een navulverpakking en handbalsem.

Hij ging daarna gelijk naar de supermarkt om croissantjes en iets te drinken te halen. Het kind was er nog vroeg voor opgestaan ook. Hij nam zelfs wat lekkers voor me mee: Toffifee, Toblerone en muntdrop. En ik was al blij geweest met een tekening hoor. Maar ja, die maakt hij al jaren niet meer. Enfin, ik heb een hele fijne verjaardag. Feyenoord heeft ook nog eens gewonnen dus de stemming is hier zeer feestelijk.

inCollage_20211021_150405655

8 gedachten over “Dag 4334: Zestig

  1. Pippi Bericht auteur

   Tja, ik ben allang geen piepkuiken meer. Mar ik ben er nog en ik zou net als mijn oma best 101 willen orden.

   Reageren
 1. Myrna

  Wat ben je heerlijk verwend. Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad. En oud ???
  Het cijfer zegt echt niks over hoe oud een mens is.
  De een is al afgebrand met 35 en de ander staat op haar 65ste nog vol en stralend in het leven.
  Het is maar hoe je er zelf mee omgaat.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is gewoon dat ik realiseer dat ik nog minstens tien jaar mee moet gaan voor de kinderen. Laten we maar hopen dat we nog steeds met elkaar kletsen als we allebei 80 zijn :)

   Reageren
 2. Cindy

  Jeetje, gisteren geen blogjes gelezen, dus gemist. Alsnog van harte gefeliciteerd en je bent zo oud als je je voelt.
  (voel me soms ook wel 80 hoor, maar meestal voel ik me alsof ik nog steeds rond de 30 ofzo zit haha)
  Je bent heerlijk verwend!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik weet niet hoe 60 voelt- bij mij verschilt het per dag hoe ik me voel.Eigenlijk is er geen verschil met twee decennia geleden.
   Mijn mannen hebben me zeker verwend :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>