Dag 4339: Internationale Vrouwendag

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Mijn mailbox liep vanochtend vol met allerlei interessante aanbiedingen- allemaal cosmetica die tegen speciale prijsjes werd aangeboden. Vond ik een beetje raar, maar goed. Omdat ik niets nodig had, ben ik ook niks besteld.

Op Instagram struikel je over vrouwen die hun dochters vertellen dat er geen glazen plafond bestaat, dat ze nooit financieel afhankelijk mogen worden van een vent en dat ze mogen worden wat ze willen. Daar hebben ze gelijk in hoor, die moeders die het beste willen voor hun meisjes.

Maar over zoons ging het vandaag niet. Terwijl ik juist daar energie insteek. Ja, deze vrouw zonder betaalde baan die vroeger tevreden was met haar werk als juf en die geen ambitie had om directeur te worden. Die leuk en warm woont en elke dag lekker eet omdat haar man een goede baan heeft.

Zo iemand waar veel hardwerkende vrouwen op neerkijken. Want vrouwen kunnen heel moeilijk solidair zijn met elkaar. Al je fulltime werkt, ben je een slechte moeder, als je geen betaalde baan hebt, ben je een kneus en een klaploper. Ook al doe je vrijwilligerswerk.

Het is goed dat veel vrouwen tegen hun meisjes zeggen dat zij in de 21e eeuw net zoveel mogelijkheden hebben als mannen. En dat zij zichzelf financieel moeten kunnen bedruipen. Ben ik het helemaal mee eens. Ook al heb ik er voor gekozen mijn kinderen niet naar de opvang te brengen.

Daar had ik zo mijn redenen voor: ik vertrouwde namelijk niemand met Mika, BAM, Blaze, Dotje, Apollo, Fluffy en Popje. Dat ik zag hoe sommige basisschoolleerkrachten met kinderen omgingen, vond ik. verschrikkelijk. En toen was Mika al wat groter.

Jarenlang heb ik alleen gewerkt als Mika op school zat omdat hij later in zijn leven toch ook onaardige mensen zou meemaken. De energie die ik overhad, stak in in mijn zoon. Hij mocht worden wat hij wilde- ik heb geen traan gelaten om het feit dat hij geen operazanger ging worden.

Natuurlijk had ik graag willen meemaken dat hij een medicijn tegen hele nare ziektes zou uitvinden. Maar wat ik vooral wilde is dat hij een man ging worden die zijn geliefde niet in de weg zou zitten. Dat hij begrip zou hebben voor de keuzes en de denkbeelden van degene met wie hij samen was.

Een vent die de huishoudelijke taken zou delen en begrip zou hebben voor iemand die anders is opgevoed. Die snapt dat de wereld niet alleen uit mannen en vrouwen bestaat. Wij praten over zulke dingen en ik weet dat hij vindt dat mannen en vrouwen gelijke kansen verdienen.

Toevallig heb ik twee vriendinnen die allebei geweldige volwassen mannen hebben afgeleverd. We praten er weleens over- we hebben alledrie jongens om trots op te `zijn. En als ze iets flikken dat onder de noemer vrouwonvriendelijk valt, merken ze hoe onvriendelijk hun moeders kunnen zijn.

6 gedachten over “Dag 4339: Internationale Vrouwendag

 1. Linda

  Goed gezegd, El en laat ze maar neerkijken, die vrouwen die het zogenaamd allemaal zo goed doen..ik merk al aan mezelf dat ik het niet eens meer ga uitleggen aan mensen, hoef me niet nog minder te voelen. Ben blij dat onze zoons niet vrouw onvriendelijk zijn.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat ze ook over mij en mijn geweldige vriendinnen zeggen: we doen toch iets goeds. Want ik weet zeker dat zij vrouwen beter behandelen dan wij ervaren hebben..

   Reageren
 2. chucky1012

  Groot gelijk.
  Hier nog iemand die een baan had waarvan nu menig dames denken dat kan
  toch helemaal niet.
  Dat is werk van een man.
  Voor mij maakte het niets uit wat voor baan mijn kinderen zouden hebben.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als Mika maar blij is et wat hij doet. En hij doet het heel goed. Hij is iemand met een groot sociaal gevoel. Precies wat ik graag wilde!
   xoxo

   Reageren
 3. Myrna

  Zoals je zelf al zei. Wij hebben fijne mannen op de wereld gezet. Ik ben trots op ons !
  En laat iedereen maar in zijn waarde toch ?!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Iedereen moet zijn of haar eigen leven leiden. Jammer dat vooral vrouwen zo vaak kritiek hebben als je je leven anders indeelt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *