Dag 4354: Singles’ Day

mde

Er komen steeds meer bijzondere dagen bij. Het ergert me al tijden dat we zoveel Amerikaanse feestelijkheden overnemen. Als kind deden wij thuis en op school niet aan Halloween en Valentijnsdag, met de kerst kregen we hoogstens wat extra snoep en een stuk kerstkrans. Black Friday is er ook langzaam ingeslopen en dan is duidelijk dat al die extra feestelijkheden voornamelijk leuk zijn voor de detailhandel.

Nog even en we hebben op 4 juli ook grootse vuurwerkevenementen en gaan we op de vierde donderdag in november opeens allemaal grote kalkoenen braden? Laten we op Nederlandse scholen nou eens een voorbeeld namen aan de Amerikaanse spelling bees- wedstrijden waarin kinderen strijden om de prijs voor het correct spellen van woorden. Dat is leuk om te doen en nog nuttig ook. Maar ja, daar willen we hier niet aan.

De voor mij nieuwste onzinnigheid komt dan weer niet uit de Verenigde Staten, maar uit China. Op de elfde dag van de elfde maand doen ze daar niet aan carnavalslolligheid, maar staat de alleenstaande centraal. Ja, zoek het maar op. Wikipedia staat er vol mee. Vier keer een 1 zou staan voor allemaal mensen die single zijn. En wat doen we dan? Nou, weer een koopdag in het leven roepen. Alsof een alleenstaande daar echt wijzer van wordt.

Vorig jaar heb ik er niets van gemerkt, maar blijkbaar ben ik in 2021 terechtgekomen op maillijsten van winkels die er een slaatje uit willen slaan. In mijn geval zijn dat parfumerieën. Het vreemde is dat je niet alleen op 1 november flinke kortingen tegemoet kunt zien, maar dat je zeker een week lang tegen verlaagde prijzen spullen kunt kopen waar je mooier van wordt of lekker van gaat ruiken.

Trap ik in dit soort ongein? Wel wis en waarachtig! Want ik moest een huidverzorgingsproduct kopen dat toevallig in de aanbieding was en in de winkel zag ik overal aankondigingen van Singles’ Day. Tja, toen zag ik een leuk oogschaduwpalette en dat heb ik maar meegenomen. Niet vanwege 11-11, maar omdat ik het nodig had en er positieve reviews over te lezen waren. Nu ga ik flink oefenen want ik heb al jaren geen oogschaduw gebruikt.

 

10 gedachten over “Dag 4354: Singles’ Day

 1. chucky1012

  Hahahaha……
  Mijn mailbox loopt over ;-)
  Allemaal kortingen t/m de 11 van de elfde…..
  Parfum kleding, sieraden etc…..
  Ik hoop dat je een look had kunnen maken en oefening baart kunst.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben verder niets van plan hoor. Jij toch zeker ook niet? Nou ja, i koop alleen wat ik echt nodig heb.
   Binnenkort ga ik lekker oefenen met mijn palette.
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Viel mij ook al op…word steeds gekker, maar als er iets leuk in de aanbieding is, maakt t me niet uit…ben benieuwd hoe het gaat met de oogschaduw ;)

  Reageren
 3. Cindy

  Het is echt van de zotte, alleen maar voor commercieel gewin. En als het nou eens leuke kortingen waren…. Mijn mailbox stroomt vol met kortingen van maar liefst… 11%, wow, daar word ik nou echt niet warm of koud van hoor. Vanaf 30/40%, dan ga ik eens nadenken of ik nog iets nodig heb.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had het oogschaduwpalette wel nodig. Hier ga ik weer jaren mee doen. Maar de kortingen zijn lachwekkend laag. Net als tijdens Black Fiday.

   Reageren
   1. Cindy

    Klopt, ook dan vaak geen goede kortingen. Dit i.t.t. Amerika, daar wel goede deals. Zou daar nog wel een keer willen shoppen op Black Friday, alhoewel, gekkenhuis…
    Maar als je wat nodig hebt kan de korting handig zijn.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik heb weleens filmpjes gezien hoe mensen daar stonden te vechten om een spotgoedkope tv- daar wil ik niet tussen lopen.
     Ook ik koop alleen wat ik echt nodig heb als ze korting geven.

     Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ook niet, want ik koop alleen wat tikecht nodig heb. Niet omdat het iets goedkoper is dan gebruikelijk.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>