Dag 4358: Interieurfouten

mde

Ronald en ik kijken weleens naar televisieprogramma’s waarin stylisten een heel interieur vernieuwen. We vinden dat leuk om te zien, zeker als het gaat om mensen die enorm met elkaar kibbelen omdat ze niet dezelfde smaak hebben. De resultaten zijn vaak erg aardig. Wel kunnen we ons ergeren aan interieurdeskundigen die het steeds hebben over kleuren die terugkomen. Dat doet ons denken aan types die vinden dat hun schoenen, tas en riem/sjaal/handschoenen exact dezelfde kleur moeten hebben.

Maar eigenlijk vinden we alles wel goed. Per slot van rekening hebben wij geen verstand van het inrichten van huizen. Wij doen ook maar wat. Als we de geldpest hadden zouden we misschien ook wel zo’n creatief type inhuren. Want in een stulpje dat gruwelijk veel geld heeft gekost kan je natuurlijk niet tegen interieurfouten aan zitten kijken. Ja, dat is het woord dat ik deze week geleerd heb: je mag vooral geen interieurfouten maken.

Dat ergert me behoorlijk. Fouten maak je als je bij een topotoets Delft en Den Haag met elkaar verwisselt, partners uitkiest waar je niet gelukkig van wordt of wanneer je denkt dat Madame Jeanette sambal net zo heet is als de gemiddelde oelek. Als het gaat om het interieur van je huis gaat zijn er geen fouten die je kunt maken. Het is toch zeker een kwestie van smaak? Zo vind ik lamellen spuuglelijk, maar als iemand verkiest ze in de woonkamer op te hangen mag dat toch?

Je zal maar een beetje onzeker zijn en helemaal in de war raken als een interieurwijsneus zegt dat een zwarte keuken, visgraatparket of taatsdeur echt niet meer kan. Het woord fout doet me denken aan de rode balpen van een leerkracht. Zo, dan weet je meteen dat je verkeerd zat. Slechts eenmaal zag ik iets waar mijn ogen pijn van deden: een glazen salontafelblad dat leunde op een beer die met de pootjes omhoog op de rug lag. Maar ja, wie ben ik om dat een fout te noemen?

Onze rode kerstster hangt er al bijna een jaar, we hebben geen raambekleding en er ligt allerlei teringzooi onder de hoekbank. En wie van een smetteloos huis houdt zou natuurlijk geen honden moeten adopteren die in een week ongeveer een vuilniszak vol haren verliezen. Maar wat kan mij het schelen als ergens een donkerharige vrouw met een traantje aan de muur hangt. Weet je- alles wit vind ik eigenlijk wel een beetje fout. Al zeg ik dat misschien wel omdat ik daar niet erg geschikt voor ben.

4 gedachten over “Dag 4358: Interieurfouten

 1. Linda

  Vind het ook leuk om te kijken, maar valt mij ook op dat alles,wat in is, ook gelijk overal moet komen…nou daar hou ik dus niet van, dat iedereen maar hetzelfde heeft in z’n huis…net als met kleding eigenlijk :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Precies! Ik draag al heel lang tweedehands en vintage omdat ik er niet hetzelfde bij wil lopen als iedereen. En ik wilde al helemaal niet dezelfde kleding dragen als mijn leerlingen :)

   Reageren
 2. Myrna

  Ik heb ook mijn eigen stijl. Ik wil niet hetzelfde erbij lopen als mijn buurvrouw. Vooral nu met al die influencers, vrouwen worden helemaal gek als zo iemand een jurk lanceert , massaal naar de Wibra om allemaal in dezelfde jurk te lopen. Wat een lol.
  Ik heb een heel leuke tweedehands zaak ontdekt. De prijzen zijn belachelijk laag en ik heb er al zoveel moois gescoord.
  Laat mij maar lekker …

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>