Dag 4359: Lunchen met vriendinnen

mde

Het lukt steeds beter om af te spreken met mijn vriendinnen. Vandaag hebben we elkaar weer gezien en het was erg gezellig. We hadden afgesproken om bij Elis te gaan lunchen, maar voordat we aan tafel zaten hadden we al twee mokken thee en het nodige snoep weggewerkt. Deze keer was het net iets te koud voor ranja, het drankje dat we meestal nemen.

We hebben altijd zoveel te bespreken, maar ook deze keer ging het niet over boeken, Best gek, want we hebben elkaar via een boekenforum leren kennen. Aniet en Elis hebben bijna geen boeken meer in huis en ik wil ook graag een beetje downsizen. Maar er meldt zich niemand die een en ander mee naar huis wil nemen.

We zijn ook nog naar een winkelcentrum geweest en ik ben trots op mezelf dat ik niks heb gekocht bij Kruidvat en Bruna. Maar goed, in die winkels heb ik vorige week al heel wat ingeslagen, dus ik moet niet doen alsof ik zo goed bezig ben. Vanaf december wil ik iedere maand een mooi kinderboek kopen. Dat mag wel, want die kan ik niet downloaden. Beetje lastig voorlezen zonder mooie grote illustraties. Maar eerst lees ik alles zelf natuurlijk.

Samen eten vind ik zo gezellig. Vandaag was het een lunch en we hebben al iets gepland voor volgend jaar. Dan willen we gaan voor een high tea- als dat tegen die tijd tenminste mogelijk is. Ook willen we een keer samen thee gaan kopen en dat kan in de zaak waar ze een goede high tea serveren. Misschien kunnen we eerst nog even langs de kringloopwinkel in het dorp gaan.

Als we naar Elis gaan rij ik altijd met Aniet mee. Ze komt me halen en brengt me ook weer thuis. Zij woont twee dorpen verder, dus ik bof. In de auto hebben we nog over boeken gepraat, net als vroeger. Toen ik klaagde dat ik nog steeds geen boeken op mijn eReader had kunnen zetten werd het me goed uitgelegd hoe het moet. En het is gelukt!

Het is fijn om te beseffen dat vriendschappen na dik vijftien jaar nog even sterk zijn. Misschien wel sterker omdat we alledrie in de loop der jaren een en ander te verstouwen hebben gekregen. Gelukkig hebben wel elkaar altijd weten te steunen. Als ik in mijn bed lag te huilen omdat ik het even niet meer zag zitten kon ik altijd mijn vriendinnen bellen. Dat vergeet ik nooit en ik hoop dat we nog heel veel jaren lief en leed met elkaar kunnen delen.

mde

 

6 gedachten over “Dag 4359: Lunchen met vriendinnen

 1. Linda

  Heel bijzonder, dit en zeker in deze tijd…fijn dat je zulke fijne mensen om je heen hebt en op naar de high tea..en kan het niet buitenshuis, dan misschien zelf aan de slag met recepten ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, thuis kan het ook. Maar mijn vriendinnen willen graag thee kopen en dat kan ik die gelegenheid.
   We zijn al zo lang bevriend. Er is heel wat veranderd in onze levens.

   Reageren
 2. Cindy

  Wat heerlijk om je vriendinnen weer te hebben gezien en bij kunnen kletsen. Heel waardevol!
  Wat een leuk setje van Balea, met die geurkaars. Niet gezien toen ik bij DM was. Benieuwd of de geurkaars beetje goed is qua sterkte (geurkaarsen van bv Action ruik ik niet)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We vinden dat we elkaar te weinig zien. De volgende afspraak is al gemaakt. Laten we hopen dat we dan een high te kunnen doen.
   Ik ben erg blij met de cadeaus en ik heb goede hoop dat de kaars genoeg geur verspreidt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>