Dag 4360: Winterjas

sdr

Gisteren liep ik te koukleumen in mijn halflange leren jas en ballerina’s. Mijn vriendinnen hadden allebei een warme jas aan en toen ik thuis was ben ik snel naar de zolder gerend, want daar hing mijn warmste jas aan een kapstok. Die fijne gewatteerde jas heb ik over een eettafelstoel gehangen, want de verwarming in de hal staat uit. Er is weinig zo erg als een ijskoude jas aan te moeten trekken.

Mijn handschoenen helpen niet erg goed tegen de kou, maar ik kan mijn handen ook in de mouwen verstoppen natuurlijk. De jas heeft een opstaande kraag waardoor een sjaal niet noodzakelijk is en de capuchon houdt mijn hoofd heerlijk warm. Hoogstwaarschijnlijk gaat de winterjas wederom tot diep in het voorjaar gedragen worden, want ik ben niet zo dol op temperaturen rond het vriespunt.

Maar ik mag niet zeuren, echt erg zijn al die hittegolven waar we de afgelopen jaren veel last hebben gehad. Daartegen kan je je niet wapenen tenzij je het geen probleem vindt om tijdens het wandelen flink te wapperen met een waaier. Daar krijg je het ook heel warm van. Dus laat i maar genieten van het vertoeven in de buitenlucht met een lekker warme jas aan. Thuis staat de verwarming aan en een kop thee is zo gezet.

 

 

7 gedachten over “Dag 4360: Winterjas

  1. Pippi Bericht auteur

   Zo’n jas heb ik echt nodig. Lekker warm, lang genoeg om er een kort rokje onder te dragen (anders staat het zo gek) en die capuchon is erg fijn.

   Reageren
 1. Cindy

  Ziet eruit als een fijne jas. Heb zelf net ook mijn lange jas met capuchon (zonder bontje overigens) uit de berging gehaald, voor op de fiets morgen. Wow wat is het koud!
  Enne… heb liever een hittegolf dan dit hoor haha!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heerlijk warme jas. Tja, dat bontje zat er al op toen mijn zusje de jas kocht en ‘m doorgaf aan mij.
   Heb je ook je handschoenen sluit de kast gehaald? Ik ben trouwens blij dat we een hittegolfloze zomer hadden!

   Reageren
   1. Cindy

    Ja, handschoenen heb ik alweer paar weekjes aan op de fiets, vooral ‘s morgens.
    En heb ook liever 25 graden hoor, maar als ik moest kiezen tussen kou en een hittegolf dan wist ik het wel ;-) kan soms (nu al, en de winter duurt nog zo lang…) echt verlangen naar warmte.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Je moet er toch niet aan denken dat je bij aankomst op kantoor eerst je handen uitgebreid moet opwarmen.
     Voor mij is een temperatuur van 25 graden op het randje- dan zie je me alleen buiten als het echt noodzakelijk is.

     Reageren
 2. Linda

  Lekker hoor, zo’n warme jas en was vandaag helemaal nodig…tegen de kou kan je je gelukkig kleden, tegen hittegolf kan je niet meer uit doen, dan je aan hebt ;)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>