Dag 4361: Natuurkunde

IMG_20211117_115201

In de jaren zeventig bestonden er op de middelbare school nog geen profielen. Wiskunde was niet verplicht zodat deze meid wellicht niet bijzonder goed op haar toekomst voorbereid was. Maar is was allang blij dat ik de exacte vakken kon laten vallen. Anders had ik nu nog in de schoolbanken gezeten omdat ik maar niet over zou kunnen gaan met al die onvoldoendes.

En zo koos ik voor het zogenaamde pretpakket- Nederlands, Engels, Duits, Frans, Aardrijkskunde en Geschiedenis. In talen was ik redelijk goed en ik kon best een en ander uit mijn hoofd leren als dat moest. Uiteindelijk ben ik zonder herexamens geslaagd en ik heb het nooit erg gevonden dat ik geen  verstand had van bèta vakken.

Tegenwoordig ben ik het Taalmaatje van een docent Natuurkunde. In het land dat zij ontvlucht is heeft ze jarenlang lesgegeven en dat wilde ze in Nederland weer doen. Ze is een ambitieuze dame en ze heeft het voor elkaar gekregen dat ze op de hogeschool klaargestoomd kon worden om hier voor de klas te staan. Haar diploma’s zijn hier geldig en ze hoeft alleen te werken aan haar tweede taal.

Nu oefent ze bepaalde theorielessen op mij. Ze appt me de leerstof en dan neemt ze het met mij door. Gek genoeg begrijp ik het nu wel. En ze is echt niet bezig met het geven van privéles hoor. Ze leest voor uit het leerboek en vertelt me wat ze ook haar leerlingen meegeeft. Het is erg leuk- nu ben ik niet meer steeds de juf, maar ook de student. Ze weet het niet, maar op deze manier maakt ze mij ook een beetje wijzer.

2 gedachten over “Dag 4361: Natuurkunde

  1. Linda

    Nu snap je het materiaal beter dan toen, hè…maar nu is er ook meer ruimte in het hoofd om het misschien op te slaan…en is mooi meegenomen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>