Dag 4363: Kale bomen

IMG_20211119_123749

Dit jaar hebben we iets minder plezier gehad van de magnolia’s, want het is bij een enkele bloei gebleven. De afgelopen jaren was het in het voorjaar en in de zomer veel warmer en dat is wellicht de reden dat de magnolia’s minstens twee keer in bloei stonden. Bloei nummer drie was wat kariger, maar er zaten toch wel enkele tientallen bloemen aan.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het wel best vond, dat wat koelere zomerweer. Hoefden we niet te slapen met de airco of een ventilator. Dat scheelt een hoop lawaai. Ook vind ik het niet fijn dat ik het dan niet zal horen als Apollo piept. Niet dat hij dat det hoor. Als hij onverhoopt in de woonkamer plast of poept doet hij dat geluidloos.

De bladeren zijn heel snel verkleurd en iedere dag liggen er schrikbarend veel bladeren op de tuintegels. Ronald is constant aan het vegen. Binnenkort is dat afgelopen, want er zit straks geen blad meer aan de takken. Dan kan Ronald een beetje gaan snoeien, want dat is hard nodig. In de zomer zijn de takken zo zwaar dat we bang zijn dat er eentje naar beneden komt tijdens een zomerstorm.

De magnolia’s zien er nu helaas wat armoedig uit. Het is ook erg jammer dat de vogels geen fijne beschutting meer hebben.  Straks gaat Ronald weer wat vogelvoer ophangen, want de vorige lading was snel weg. Zo zielig als ze straks verwachten te kunnen eten terwijl er niks meer hangt.Het enige voordeel van kale bomen is dat we de vogels nu duidelijk op de takken zien zitten.

2 gedachten over “Dag 4363: Kale bomen

 1. Linda

  Wat gaat dat hard, hè, die bladeren…je kan blijven vegen…over bomen gesproken, gisteren was hier achter, die flinke uitslaande brand en de mooie bomen, zag ik in de felle oranje gloed staan…maar ze hebben geen vlam gevat, gelukkig…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is alweer tijd voor de volgende veegbeurt :) Ik weet dat je niet in de flat woont waar er brand uitbrak, maar ik had best kunnen vragen of er geen familie woonde. Is iedereen die je kent veilig?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>