Dag 4366: Legpuzzel

IMG_20211122_114912

Twee vriendinnen van me zijn dol op het maken van legpuzzels. Ze draaien hun hand niet om voor een plaat van minstens 1000 stukjes. Als ik hoor hoe ze er over praten zou ik bijna zin hebben om een puzzel te lenen. Ze wisselen regelmatig legpuzzels uit en geven elkaar tips. Soms zit ik ernaast en hoor dan dat je niet zomaar kunt beginnen met het leggen.

Dat je eerst de randen moet doen weet ik wel. Want ik heb heus weleens een puzzel gelegd. Maar voor zover ik weet waren dat hele eenvoudige van misschien 200 stukjes. Ja, ik kan me nog wel een bos vol herfstbladeren herinneren. Dat zal wel meteen de laatste zijn geweest. Maar goed, als je met veel pijn en moeite de randen hebt gedaan moet je de rest op kleur sorteren. Dat schijnt heel moeilijk te kunnen zijn als je een puzzel vol Minions hebt.

Of zo’n plaat waarop heel veel gebeurt. Omdat niemand in een avond 1000 stukjes op de juiste plaats krijgt moet je de boel ook nog eens bewaren. Dat kan op een eenvoudige houten plaat, maar er zijn ook hele fancy mappen die ervoor zorgen dat de kinderen en huisdieren niet met je uit 1000 delen bestaande werkje aan de haal gaan.

Even heb ik getwijfeld- zou ik niet een betrekkelijk eenvoudige puzzel van mijn vriendinnen kunnen lenen? Maar dat is mijn mond niet eens uitgekomen hoor. Want legpuzzels leggen kost tijd. Urenlang ben je ermee bezig en misschien ben je uiteindelijk wel een week lang iedere avond zoet. Waar haal ik de tijd vandaan, want ik moet ook nog eens Netflixen en boeken lezen. Het wordt dus niet mijn nieuwste hobby.

8 gedachten over “Dag 4366: Legpuzzel

 1. Cindy

  Nee, ook niet mijn ding. Heb er geen tijd voor, maar ook geen plaats haha. Mijn eettafeltje is niet zo groot. En buiten dat, denk dat alle stukjes binnen de kortste keren door de hele kamer liggen door de katten :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier niet door de katten. Als ik een stukje niet kan aanleggen terwijl ik toch zeker weet dat ‘ie moet passen…. Dan vliegen de stukjes door de kamer. Ik zou weleens willen zien wat er gebeurt als Ronald aan het puzzelen slaat. Die heeft geen geduld. Ja, 90 minuten naar een foutwedstrijd kijken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>