Dag 4371: Tea Topics vraag 35

mde

In 2022 is het vijf jaar geleden dat leugens ervoor zorgden dat we BAM tijdelijk kwijtraakten. Inmiddels heb ik begrepen dat een hond niet zomaar uit huis wordt gehaald- griezels die onwaarheden over BAM en zijn vader hebben rondgestrooid moeten zich schamen. Wie weet worden hun kinderen ooit slachtoffer van een haatcampagne en dan zal er hopelijk nog eens nagedacht worden. Of niet, want ik acht bepaalde mensen werkelijk niet in staat tot zelfreflectie.

In ieder geval ben ik de afgelopen vijf jaar behoorlijk veranderd. Van happy go lucky naar behoorlijk wantrouwend. Er zijn mensen die me vriendelijk gedag zeggen, maar toevallig weet ik dat ze op goede voet staan met die enge nekjes. Tegen die mensen glimlach ik en soms zeg ik nog gedag ook. Maar ik ga er niet gezellig mee staan kletsen. Wat heb ik ze te vertellen? Ze willen vast niet weten welke boeken ik heb gelezen. Of welk lakje ik op mijn nagels heb.

Het is bijna vijf jaar geleden dat ik ontdekte dat ik niet zonder honden kan. Apollo, BAM, Blaze, Dotje, Fluffy, Pebbles en Popje hebben mijn leven enorm verrijkt. Het komt echt niet vaak voor dat je zomaar wegloopt met een hond zonder dat het problemen oplevert. Met BAM, Blaze en Pebbles hebben we tientallen lange wandelingen gemaakt. Hetzelfde doen we met Apollo, Fluffy en Popje. Dotje hoefde de aandacht niet te delen, maar we hebben Blaze wel een paar keer meegenomen. Konden ze samen op het strand ravotten.

Met mijn vrijheid is het wat treurig gesteld, zeker nu Apollo in huis plast als je hem niet in de gaten houdt. Dus zit ik de hele dag beneden en ik kan nergens heen. Maar goed, ik heb natuurlijk wel een huis vol afleiding. Klagen doe ik daarom niet en shoppen kan ook online. Heel af en toe mis ik het wel dat ik niet zomaar naar de kringloopwinkel kan fietsen. Maar het scheelt wel een boel impulsaankopen.

Uiteindelijk hebben de veranderingen in mijn leven te maken met honden. Omdat ze zeer regelmatig naar buiten moeten kan ik hoogstens snel boodschappen doen als Apollo net buiten geplast heeft, maar het geeft niet. Hier in huis kan ik genieten van alle dingen die ik de afgelopen decennia bijeen heb gespaard. Met de honden om me heen ben ik bijna volmaakt gelukkig.

8 gedachten over “Dag 4371: Tea Topics vraag 35

 1. Linda

  Wat kan er toch veel gebeuren, hè, in die 5 jaar…en hoe je dat ook vormt..heb ook niet veel vertrouwen in de mensheid meer…dan zijn we gezegend met lieve kinderen, met en zonder vacht 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hecht me heel moeilijk aan mensen. Vertrouwen is moeilijk! Ook ik prijs me gelukkig met mijn vier kinderen 🙂

   Reageren
 2. Myrna

  Mensen stellen je teleur. Dieren nooit.
  Ik snap wat je nu mee maakt met Apollo, van dat plassen.
  Ik heb het laatste jaar met Toby hetzelfde gehad.
  Als hij geslapen had of hij stond op moest ik hem gelijk oppakken en naar buiten brengen.
  Hij was incontinent maar ik heb het met liefde gedaan.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het lijkt wel alsof zijn blaas niet tegen de regen kan. Als hij natb tuis komt leg ik eerst een handdoek op zijn rug voordat ik zijn buik (waar de regenspetters tegenaan komen als ze op de straat vallen) droogwrijf. Dat lijkt iets te helpen. Voorlopig is het vandaag goed gegaan. Vaak wil hij meteen plassen als hij gedronken heeft.
   Ook ik ruim met liefde alles op hoor. Het is toch je kind. De mannen gaan gelijk kokhalzen als er in huis gepest is, maar ik kan er goed tegen. Per slot van rekening was Mika bijna vier toen hij echt zindelijk was 🙂

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Tja, het is wel een ex-straathond die er goed tegen zou moeten kunnen. Maar hij is al op leeftijd. Misschien een kersenpitkussen?

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *