Dag 4373: Papieren zakdoekjes

mde

Sinds de corona-uitbraak ben ik niet of nauwelijks neusverkouden geweest. Dat is maar goed ook, want mijn verzameling papieren zakdoekjes is aardig geslonken. Die kreeg ik vroeger altijd van mama. Iedere keer als we elkaar zagen had ze een tasje met nuttige dingen voor mij- snoep, kaarsen en dus papieren zakdoekjes. Die ik altijd meenam als we met de familie naar een begrafenis gingen. Stonden we allemaal onze tranen te drogen met zakdoekjes waar dino’s op stonden.

Volgens mij heb ik in mijn leven nauwelijks familieverpakkingen met papieren zakdoekjes gekocht. Want ik kreeg ze toch wel van mijn moeder. Daar is ze namelijk al vroeg mee begonnen. Dat ga ik trouwens later ook doen als Mika het huis uit is. Niet al te nuttige dingen als wasmiddel en toiletpapier- daar moet hij zelf een kleine voorraad van aanleggen. Maar wel waxinelichtjes, ophanghaakjes voor keukendoeken, plantjes en balpennen.

Mijn moeder is er nu al meer dan drie jaar niet meer, maar het gemis lijkt steeds pijnlijker te worden. Nu wist ik heus wel dat ik haar na begin juni 2018 nooit meer zou zien, maar ik heb nog meerdere keren per dag het gevoel dat ik haar even moet bellen. Om lekker bij te kletsen, een beetje te klagen  en te voelen dat er iemand is die onvoorwaardelijk van je houdt. Als ik weer eens een pakje papieren zakdoekjes vind kan ik wel janken.

4 gedachten over “Dag 4373: Papieren zakdoekjes

 1. Cindy

  Ik ken het gevoel… Mis haar steeds meer, en dat zal naarmate de jaren verstrijken wel erger worden.
  Nu had mijn moeder al lang (12 jaar) geen moederrol meer voor mij omdat ze Korsakov had (rollen waren omgedraaid) maar toch. Het gezellige kletsen en haar nagels lakken mis ik vooral.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat gevoel blijft.Ik kan me goed voorstellen dat je het kletsen en lakken nu mist. En al waren de rollen jarenlang omgedraaid- het was toch heerlijk om samen te zijn met de vrouw die je op de wereld gezet heeft.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Omdat ik zo vaak grootverpakkingen papieren zakdoekjes kreeg heb ik het tot nu kunnen uitzingen met de voorraad. Ooit moet ik ze zelf gaan kopen. Dat zal gek zijn.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>