Dag 4374: Alfabet

mde

Het is erg jammer dat het Boekenfestijn niet meer bestaat. Het was zo fijn om minstens eenmaal per jaar naar een grote hal vol boeken te speuren naar titels die op mijn wenslijst stonden. Ook heb ik er veel nieuwe schrijvers ontdekt. De afdeling kinderboeken bezocht ik altijd- soms met, meestal zonder Mika. Hij vond het geweldig en hij ging altijd met een flinke stapel boeken naar huis.

Ze hadden er ook allerlei hulpmiddelen om kinderen te leren lezen. Omdat ik ook thuis het lesgeven niet kon laten kocht ik me arm aan handige leermiddelen van meestal Amerikaanse origine. Omdat Mika het lezen vrij snel onder de knie had heb ik nog meters alfabettape liggen. We lazen samen veel Engelstalige boeken en daarom was het erg handig om de letters met de leuke plaatjes op te hangen in zijn kamer.

Het schijnt trouwens de bedoeling te zijn om het alfabet op de tafeltjes van de leerlingen te plakken. Als zij er uren per dag tegenaan moeten kijken leren ze wellicht sneller hoe de letters eruitzien en hoe je ze uitspreekt. Als ik de rol met alfabettape zie krijg ik zin om weer eens door de verzameling Engelstalige kinderboeken te gaan. In mijn hoofd hoor ik hem al die woorden uit zijn lievelingsboeken nog uitspreken. Kon ik hem nog maar op schoot trekken om hem dan een boek voor te lezen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>