Dag 4376: #tbt #126

IMG_20211202_151637

Op 2 december denk ik altijd aan de geboorte van Mika. Dat is op een paar uur na precies 22 jaar geleden. Dat ik een bevalling afschuwelijk vind heb ik vast al eerder gezegd. Net zoals ik vaak vertel hoeveel ik van mijn mensenkind hou. Nu al ii best een paar details zijn vergeten, maar ik weet nog hoe laat de vliezen braken en wat er op de klok stond toen hij mijn buik verliet.

Als ik deze foto zie kan ik me bijna niet voorstellen dat ik nu een grote vent in huis heb. Hij was niet groot toen hij geboren werd en de keren dat ze op het consultatiebureau aangaven dat hij wel erg klein was zijn niet op vingers van twee handen te tellen. Het was wel zo dat Ronald iedere keer meeging, maar mij zullen ze toch niet over het hoofd hebben gezien?

De jaren zijn voorbijgevlogen. In het begin was ik daar erg blij mee, want ik weet niet zo goed wat ik aanmoet met kinderen met wie je geen gesprekken kunt voeren. De puberteit daarentegen duurde me net iets te lang. Als ervaringsdeskundige zou ik ouders willen aanraden  terug te denken aan hun eigen puberschap- en dan mogen ze ervan uit gaan dat de kinderen minstens zo erg zullen zijn.

Mika en ik hebben vanochtend samen ontbeten en we hebben op de bank naar een film met The Rock gekeken. En met elkaar afgesproken dat we gaan proberen in ieder geval dat laatste vaker te doen. Als Ronald middagdienst heeft kunnen we mooi naar een film of serie kijken. Nu hij geen verkering meer heeft gaan we het thuis maar wat gezelliger maken. Ook is het leuk om te weten te komen waar hij graag naar kijkt.

Eerst wilde ik de foto hierboven niet plaatsen, want ik vind het een beetje eng plaatje. Hij ziet er zo bleek uit en al dat bloed is niet fijn om naar te kijken. Toen wisten we nog niet dat we die nacht zouden moeten doorbrengen in het ziekenhuis dat gelukkig om de hoek was. Vele jaren vol gebroken nachten later ben ik vooral erg blij met mijn kind. Hij zit nu naast zijn broertje Apollo te wachten op het eten waarop hij vandaag trakteert.

mde

9 gedachten over “Dag 4376: #tbt #126

    1. Pippi Bericht auteur

      Gedaan- hij vond het heel leuk. We hebben het fijn gehad. Samen naar een best slechte film met The Rock en Kevin Hart gekeken :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>