Dag 4377: December

oznorMB

Het is altijd weer december voor je het weet. Eigenlijk heb ik een hekel aan de feestmaand, maar dat komt omdat iedereen er zoveel drukte over maakt. Maar ik moet me natuurlijk niets aantrekken van andere mensen. Laat die stomme ouders hun kinderen maar onder druk zetten- stout zijn levert geen Sinterklaaspresentjes op en wie weet zwaait de moderne Piet wel met een ouderwetse roe.

Mika verjaart op 2 december, een dag later feliciteer ik de inmiddels ex-echtgenoot van een zusje, er liggen tientallen soorten chocoladeletters in de supermarkt, de eerste dagen van de maand kan je iedere dag naar het Sinterklaasjournaal kijken, de kerstboom mag weer van de zolder gehaald worden, er komen fijne kerstfilms op de televisie en ik heb ook dit jaar een adventskalender.

Zo vervelend is de laatste maand van 2021 dus niet. Ja, de achtertuin staat er een beetje triest bij. Dus zetten we de kerstboom maar weer voor het raam om niet te hoeven zien hoe kaal de magnolia’s zijn. We hangen er straks maar wat extra lekkers in, want het is wel fijn om te zien hoe de vogels af en aan vliegen. Wij snoepen toch wat meer in december en dan mogen de vogel ook wat meer te eten hebben.

Vanavond gaan we beginnen met de laatste afleveringen van La Casa de Papel en dat is een goede reden waarom we hebben uitgekeken naar december. Met de Kerst moet Ronald werken en ik hoop dan voor de televisie te hangen met Mika. Gaan we misschien weer naar Home Alone kijken en anders gooien we The Sound of Music wel in de DVD-speler.  Hier hebben we zin in en als die dagen achter de rug zijn is de maand al bijna afgelopen.

 

9 gedachten over “Dag 4377: December

 1. Cindy

  Troost je, het is bijna 1 januari. Heb ook niks met de feestdagen, integendeel.
  Kerst valt dit jaar ook in het weekend, dus geen extra vrije dagen. Hetzelfde met 1 januari.
  Tussen kerst en oud en nieuw zit er bij ons een minimale bezetting om de boel open te houden voor klanten die met spoed iets nodig hebben, dus werk lekker.
  Hoef ik op 31 december me overdag ook niet te irriteren aan het geknal buiten (doe ik nu overigens al elke avond) En dan ‘s avonds oordoppen in en op tijd naar bed haha.
  Vind wel de lichtjes erg gezellig overal, heb er zelf ook veel hangen. Geen kerstboom dit jaar, niet handig met de katten.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier wordt het hele jaar door geknald. Niet erg veel, toch genoeg om je rot te schrikken.
   Ronald krijgt wel veel geld als hij met de feestdagen werkt. Wij vinden het niet zo erg als hij met zulke dagen moet werken. Maar je zal maar helemaal decembergek zijn- dan ben je waarschijnlijk niet blij met een man die moet werken als je met de hele familie wilt feesten. Nou, ik zeg het niet vaak, maar hij boft wel met mij :)
   Ach, mogen ze geen ballen uit de boom tikken? Verstandig hoor!

   Reageren
   1. Cindy

    Hij boft zeker haha! En snap dat het goed wordt betaald hoor, feestdagen doorwerken. Voor veel mensen is het wél een ding.
    De feestdagen zelf werk ik niet, ga dan lekker Netflixen met katten op schoot. En wandelen uiteraard, zoals elke vrije dag.
    En nee, ze mogen geen ballen uit de boom tikken haha. Ze maken er zonder boom al een ravage van af en toe ;-)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik snap het niet zo dat het oor veel mensen een big deal is.
     Gezellig, Netflixen met de katten. Ik hoop dat met Mika, Apollo, Fluffy en popje te doen. Apollo loopt met zijn grote lompe lijf weleens een bal uit de boom, maar dat geeft niet. Wij hebben een nepboom met plastic ballen :)

     Reageren
 2. Myrna

  De hele ophef over de december maand is ook de rede dat ik er een hekel aan heb.
  Het moeten word je zo opgelegd. Wie loopt er nu in een glitter feestjurk op 25 dec ?? Nou ik niet hoor.
  Ik word er gestrest van ook als mensen me vragen heb jij al alles in huis ?? Wat the fuck moet je dan allemaal in huis halen. Alsof de winkels een hele maand gesloten zijn.
  Ik begrijp dat gewoon niet. Afijn zal wel aan mij liggen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, dan ligt het ook aan mij. Al dat gedoe. Veel mensen leven voor party time.. Ze hebben geen idee wat er met kerst en Pasen is gebeurd- ze moeten vreten en feesten.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>