Dag 4378: Tea Topics vraag 36

mde

Heel vroeger wilde ik wel langer dan één dag koningin zijn. Het leek me een leuke baan- mooie kleren dragen, lintjes doorknippen en in een koets rijden. Inmiddels weet ik dat het bestaan van een koningin zo lollig niet is. Iedereen, dus niet alleen het eigen volk, kijkt met argusogen naar je. Dan vindt men je jurk te kort, je haar te lang of je verleden te wild. En dan moet je ook nog eens getrouwd zijn met iemand nooit een normaal leven heeft kunnen leiden.

Maar een dagje koningin spelen zal me wel lukken. Wel eentje met volwassen kinderen, want ik wil niet om normaal te lijken luizenmoeder zijn. Wat me niet zo goed af zal gaan is het interesse tonen in iedere die je als koningin tegenkomt. Een boom planten of een bloem in ontvangst nemen die speciaal voor mij gekweekt is lijkt me best leuk. Het allerfijnst lijkt het me als ik opgetut word om een balletvoorstelling bij te wonen.

Uiteindelijk is het maar goed dat ik nooit alles op alles heb gezet om koningin te worden. En zou ik eigenlijk wel willen heersen over een westers land? Het is allemaal zo ouderwets. Nee, dan zie ik mezelf liever aan de zijde van een koning of stamhoofd van een eiland in de Stille Oceaan. De warmte daar zal wennen zijn, maar als ik het goed begrijp kan het ook lekker waaien op zo’n eiland.

Ook dit gaat natuurlijk niet meer lukken, want wie zit er nu te wachten op een bejaarde koningin die het liefst met haar honden wandelt? Mocht ik ooit in de prijzen vallen, dan ga ik mij inzetten voor goede doelen en vooral betere kansen voor vrouwen. Nu heb ik invloed op slechts één iemand die ik probeer bij te brengen dat vrouwen net zoveel rechten hebben als mannen. Zelfs al werken ze door omstandigheden parttime of krijgen ze geen salaris voor wat ze doen. Voorlopig lijkt het aardig te lukken en behandelde mijn zoon zijn vriendinnen als koninginnen.

2 gedachten over “Dag 4378: Tea Topics vraag 36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>