Dag 4403: Karton scheuren

mde

De komst van de bezorgdienst van IKEA zie ik altijd met angst en beven tegemoet. Ronald is steeds handiger geworden als het om klussen en het monteren van Zweedse meubels gaat, maar dat houdt helaas niet in dat hij het kan zonder gebruik te maken van zijn spraakorganen.Gelukkig kan hij de voor de meeste mensen volstrekt onbegrijpelijke aanwijzingen goed volgen, maar af en toe heeft hij het gevoel dat er iemand in de IKEA fabriek eropuit is om zijn leven te vergallen.

Dan wordt er gevloekt en gescholden en het liefst zet ik dan orde muziek op. Maar ja, af en toe moet ik hand- en spandiensten verrichten. Want een paar garderobekasten kan niemand in zijn eentje monteren. Maar vandaag viel het reuze mee. Inmiddels heeft hij er al een hele werkdag opzitten en alleen de deuren moeten nog geplaatst worden. Hij werkt keihard en dan kan ik natuurlijk niet op de bank liggen en naar The Blacklist gaan kijken. Het kan wel, maar dat doe ik niet. Dus heb ik mezelf vandaag ook een klusje gegeven.

Bijna alles was verpakt in karton. Helaas zat onze kliko voor oud papier net stampvol. We hadden hondenvoer besteld en alle kerstcadeautjes zaten ook in dozen. Ooit gooiden we kartonnen verpakkingen in de carport, maar dat doen we niet meer. Voor je het weet steekt een onverlaat de boel in de hens en opruimen moet je het toch. Nu had ik toevallig een heleboel papieren tassen bewaard, van die handige draagtasjes van de bezorgservice van Albert Heijn.

Die lagen hier op een stapel zodat ik iedere bezoeker die de deur uitgaat met een paar boeken kan voorzien van een tasje. Maar ze zijn natuurlijk ook reuze handig om in kleine stukken gescheurde kartonnen verpakkingen naar de ondergrondse container te brengen. En zo heb ik vandaag urenlang karton zitten scheuren. Dat deed ik zittend op een wat gammel krukje. Met een paar latex handschoenen aan zodat ik mijn nagels niet zou verzieken. Het scheurt ook een stuk makkelijker.

Van dit geestdodende werkje heb ik inmiddels bonkende hoofdpijn gekregen. Want het geluid werkt een beetje op mijn zenuwen. Fluffy wordt er trouwens ook een beetje zenuwachtig van en daarom zoekt ze haar heil in de keuken. Apollo vindt alles best en Popje neemt af en toe een spurt naar boven want ze neemt graag een kijkje bij haar vader. Die trouwens bijna klaar is en hij mag trots zijn op zichzelf. Hij heeft maar één keer gescholden. Wat een vooruitgang!

4 gedachten over “Dag 4403: Karton scheuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>