Dag 4405: Kledingkast

mde

De kledingkast past maar net tussen de verwarmingsradiator en de muur. Misschien zit er nog een ruimte van twee millimeter tussen.  Het is een fijne kast, die Pax van IKEA. Weegt belachelijk veel, maar zolang je de achterkant er niet tegenaan gespijkerd hebt is het een gammel ding. Maar goed, als je alle spijkers en schroeven erin heb zitten oogt het in ieder geval stevig. Maar voorlopig kopen we niks meer bij IKEA, want het is een verschrikkelijke klus om de boel te monteren.

Ronald heeft er ongeveer negen uur over gedaan en nu staat de kast als een huis. De taak van Ronald zit erop. Die van mij zal waarschijnlijk nog veel langer duren. Want mijn klus is het inrichten van de kast. Inmiddels heb ik al twee wassen gedraaid, want ik heb een man die de wasmand niet kan vinden. Hij smeet alle gedragen kleding bovenop de dozen waarin ik mijn verzameling schoenen bewaar. En eergisteren propte hij alles onderin de nieuwe kast, want dat kan makkelijk omdat mijn jurken niet zo lang zijn.

Straks ga ik alles van de wasrekken halen en kan ik urenlang gaan strijken en daarna alles opvouwen zodat het netjes staat als ik het in de kast heb gelegd. Het lijkt een klus van niks, net als het inrichten van de bibliotheek van mijn moeder. De Billy’s monteerde ik grotendeels zelf, maar toen moesten alle boeken er nog in. Alles gerangschikt per onderwerp. Echt iets voor mij vonden mijn nestgenoten en dus heb ik honderden boeken door mijn handen laten gaan.

Gelukkig heeft Ronald veel kleding weggegooid, maar hij heeft nog genoeg om straks op te bergen. Als ik dat nou een beetje slim doe blijft er ook nog wat ruimte over voor mij. Echt, niemand wil weten hoeveel zwarte zijden topjes ik heb. Ze waren te duur om zomaar weg te gooien, dus ik denk dat ik ze ga opvouwen zodat ze in een lade passen. De lade onder die van Ronald waarin ik zijn onderbroeken en sokken netjes opgeborgen heb.

Alhoewel we niet doen aan goede voornemens denk ik toch dat ik ga proberen Ronald te laten beloven dat hij er geen rommeltje van maakt. Dat hij de wasmand gaat gebruiken die notabene op de trap naar zolder staat. Twee stappen verwijderd van de deur van de slaapkamer, dus dat zou moeten kunnen lukken. Dan zal ik alles wassen, drogen, strijken en in de nieuwe kledingkast stoppen. Gelukkig zitten er deurtjes voor, dus als het mis dreigt te gaan hoef ik het in ieder geval niet steeds te zien voordat ik aan de grote schoonmaak begin.

6 gedachten over “Dag 4405: Kledingkast

 1. Linda

  Wat een mooie zeg, staat mooi strak! Heerlijk, hè alles opnieuw inrichten en netjes opbergen…hoop dat Ronald de wasmand kan vinden, maar vrees dat het een ingebakken gewoonte is ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eerst moet ik nog belachelijk veel kleding van Ronald strijken :) Ik hou wel van alles netjes inrichten. Doe ik mijn eigen kasten ook maar weer eens.
   Ik heb nog geen gebruikte kleding op de grond aangetroffen!

   Reageren
 2. chucky1012

  Hartelijk dank voor het meenemen in de persoonlijke, mooie, fijne en gezellige artikelen…..
  RESPECT….
  Wauw….
  Wat een werk maar alles was wel compleet….
  Fijn een man als de perfecte kok en super goede klusser ;-)
  Zo een prachtige kast.
  Ik moet als ik een pax kast wil kopen eerst mijn hangers opmeten en en het langste kledingstuk. Maar ik wil er één met lades voor jewels, ook uitschuifbare rekken etc…..
  Alsof ik in een shop ben hihihi…..

  Lieverds de allerliefste en beste wensen in 2022….. Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jou wil ik bedanken voor het lezen en de leuke reacties.Ben altijd blij als ik wie dat je een comment hebt achtergelaten. Dikke knuffel!
   De Pax die wij hebben s 2.36m hoog. Daar passen jouw lange jurken wel in hoor. Als de kast ingericht is zal ik het laten zien!

   Wij wensen je heel veel goeds voor 2022!
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>