Dag 4408: Overhemden

mde

Iedereen die regelmatig overhemd3n strijkt: respect! Alhoewel ik altijd beweer dat ik het strijkwerk met veel plezier doe moet ik toegeven dat ik God op mijn blote knietjes dank dat mijn mannen slechts bij hoge uitzondering overhemden dragen. Want wat is het strijken van die kledingstukken een hel!

Je moet ze natuurlijk niet onderhanden nemen als ze kurkdroog zijn, want dan krijg je ze met geen mogelijkheid glad. Ook zo erg zijn die kleine rotknoopjes. Mijn vingers zijn zo soepel niet meer en dat gepriegel kost me mijn nagels.

Maar goed, het hoort erbij. Ronald heeft met de hand op zijn hart gezworen dat hij voortaan zijn gedragen overhemden direct in de wasmand stopt. De nieuwe kledingkast heeft een hanggedeelte en gestreken goed wordt niet langer op een hoop gesmeten.

Laten we hopen dat het niet bij een goed voornemen blijft. Dan mag hij wat mij betreft nog heel veel overhemden kopen en dragen, want ik vind dat ze hem erg goed staan. Dan was en strijk ik ze met veel plezier. Maar hopelijk niet zeven stuks per week, want dat is teveel van het goede.

4 gedachten over “Dag 4408: Overhemden

  1. Pippi Bericht auteur

   Vanaf nu hoef ik er niet meer vijf of zes te doen. In een enkele strijkbeurt dan. Het ziet er zeker netjes uit :)

   Reageren
 1. Linda

  Strijk ze altijd bij m’n zus en die heeft veel van die polyester blouses…eigenlijk hoefde die haast niet te strijken, behalve als zwager ze gewoon onderin de strijkmand grooit ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat een grapjas. Inderdaad is polyester vrij makkelijk te strijken. Nee, dan die linnen overhemden die helemaal droog zijn :(

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>