Dag 4409: Puistje

mde

Een foto van het puistje dat ik op zestigjarige leeftijd nog kreeg zal ik iedereen besparen. Het zat er al een tijdje aan te komen, want bij het reinigen van mijn gezicht voelde ik een kleine verdikking die pijn deed als ik het aanraakte. Verdorie, nu nog een puistje? Erg veel last heb ik er nooit van gehad, maar af en toe had ik er wel een die dan op de meest onhandige plek zat.

Op het puntje van mijn neus, tussen mijn wenkbrauwen of pontificaal op mijn voorhoofd. Mijn getinte huid kan veel hebben, maar als ik eenmaal heb lopen krabben aan een puistje krijg ik een zeer donker gekleurd plekje waar ik meer dan een jaar tegenaan moet kijken. Het was zo erg dat ik af en toe een selfie heb moeten bewerken, zo stoorde het me.

Het zal niet aan die vier oliebollen en de halve doos Belgische bonbons liggen en ik hoop maar dat mijn hormonen niet meer dwarsliggen. Of zal ik mijn favoriete mondkapje niet vaak genoeg hebben gewassen? Hoogstwaarschijnlijk is het een kwestie van pech. Straks maar even op internet speuren, want ik ben op zoek naar een huis-, tuin- en keukenmiddeltje tegen puistjes.

In ieder geval moet ik er met mijn handen van afblijven. Vooral niet uitknijpen, want dan krijg ik vast weer zo’n bult. En weer een litteken dat ik moet camoufleren en daar ben ik slecht in. Ja, op foto’s lukt het me wel, maar ik het echt blijf je dan een veel te lichte of juist donkere plek zien. Dat schreeuwt PUIST!

Zal ik er toch maar een washandje gedrenkt in loeiheet water tegenaan houden zodat de boel openspat? Dan kan ik er Sudocrem of Avène Cicalfate op aanbrengen en dat kan misschien wel helpen. Bah, ik had niet gedacht dat oude vrouwen nog steeds geplaagd konden worden door een puistje. Het is er gelukkig maar eentje. Nog wel.

5 gedachten over “Dag 4409: Puistje

 1. Linda

  Euh ik vrees dat die halve doos bonbons, wel degelijk ermee te maken hebben, hoor…ik had het vorige week ook ineen, 2 zelfs en toevallig iets meer chocolade gegeten, omdat iedereen ineens met chocolade binnenkomt, in december. Ik prik m,.als.er een kopje onder zit, toch echt door, maar ik heb dan ook bleke huid en zie je een flinke rode vlek :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Maar ik eet wel vaker hele Toblerones hoor. Ach, hij zit er nu. Toen ik gisteren Cicalfate aanbracht ging ‘ie opeens open.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Natuurlijk! Maar ja, heb het natuurlijk niet in huis. Zal een klein flesje aanschaffen voor calamiteiten :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>