Dag 4410: Mouwloos

dav

Ongeveer twintig jaar geleden kocht ik me arm aan zwarte zijden topjes. Mouwloos, soms met spaghetti bandjes, maar altijd zomers. Te bloot om in andere jaargetijden te dragen met een vestje. Dus toen mijn lijf wat meer last kreeg van de zwaartekracht liet ik de topjes in de kast liggen. Wel tien aan een kleerhanger omdat de kast anders veel te vol zat.

Voor mijn kleding en accessoires heb ik een inloopkast met twee kasten van anderhalve meter breed. Je zou zeggen dat het genoeg zou moeten zijn, maar dat is niet zo. Iets wegdoen kan ik alleen maar als iemand zich meldt die dezelfde smaak heeft en geen moeite heeft met tweedehands.

Vorige week kwam er een twee meter brede garderobekast bij en die zit al bijna vol. Er zijn nog een paar planken waar ik mijn tassenverzameling zou kunnen uitstallen. Om mijn kasten wat leger te krijgen heb ik al die mouwloze topjes opgerold en in een lade gestopt. Met zijde gaat dat zo makkelijk- als het goed is kreukt het nauwelijks als je het oprolt.

Het was een hele klus. Eerst de overvolle kleerhangers uit de kast halen, de kleding ervan af peuteren en alles netjes oprollen en in vier rijen in de lade proppen. Waarschijnlijk heb ik wel vijftig topjes die ik nooit meer zal dragen. Ja, enkele misschien. Die zijn heel basic en die kunnen wel onder een veel te doorschijnende blouse.

Schandalig eigenlijk, die verzameling kledingstukken waar ik niets meer mee doe. Nu kan ik wel in Mika’s gym gaan rommelen met wat hij allemaal heeft gekocht om een mooi lijf te krijgen, maar ik zit liever beneden bij mijn hondenkinderen. En die bovenarmen blijven toch doortrillen als ik even naar iemand gezwaaid heb. Als dat minimaal twee keer per dag is ben je dus een gelukkig mens en moet je niet zeuren.

 

4 gedachten over “Dag 4410: Mouwloos

 1. Myrna

  Wat zonde , zoveel zijden hemdjes en niet meer dragen.
  Kan je toch onder een blouse dragen , en die lekker open laten. Ik zou er wel raad mee weten hoor.
  Ik hou van tweedehands. Je ziet niemand met dezelfde kleding lopen.
  Ben jaloers op jouw kledingkast hoor. Heerlijk zoveel plek.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *