Dag 4411: #tbt #131

IMG_20220106_112637

Toen ik deze foto opdiepte uit een bureaulade vol rommel schrok ik in eerste instantie. Want ik herkende mezelf nauwelijks. Blijkbaar zag ik er in de tachtiger jaren heel anders uit dan nu. Natuurlijk ben ik dit, maar deze fase was ik helemaal vergeten.

Mijn haar was nog diepzwart zonder witte strepen en ik droeg af en toe kleding die niet zwart was. Overigens was dat gauw afgelopen, want ik ergerde me aan de foundationvlekken die aan de binnenkant van mijn kraag kwamen en ik heb altijd al de neiging gehad mijn handen aan mijn kleding af te vegen.

Een deel van de gewichtstoename die gepaard gaat met het ouder worden is in mijn gezicht gaan zitten, zie ik. Alhoewel ik hoogstwaarschijnlijk hartstikke nuchter was toen mijn vader de foto maakte lijkt het wel alsof ik stoned ben.

Als ik ooit oma word zal ik Mika aanraden zeker eenmaal per jaar foto’s van zijn kroost te maken. Op een bijzondere dag zodat hij het niet vergeet. Dan zien ze zichzelf langzaam veranderen en dan zullen ze niet schrikken van hun portretten.

6 gedachten over “Dag 4411: #tbt #131

 1. Myrna

  Je bent niet veel veranderd hoor. Ik zie een mooie vrouw.
  Ouder worden is niks mis mee toch ?? Helaas hoort het niet in deze fake looking maatschappij.
  Je mag trots zijn op jezelf !!

  Reageren
 2. Linda

  Leuk die foto, en ik herken je er echt wel in, hoor…je zit daar lekker te staren..vind ‘t ook wat hoor om oude foto’s terug te zien..dan zie je pas hoe snel het gaat..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is eigenlijk maar goed dat ik niet meer precies weet toemik er vroeger uitzag. Mijn uiterlijk is nooit belangrijk voor me geweest en dan is het gek om jezelf met een strak smoeltje te zien :)

   Reageren
 3. Cindy

  Mooie foto! Je bent prachtig.
  Vind het zelf ook fijn om ouder te worden. Had echter nooit rimpels, tot dit jaar…. als ik lach heb ik ook ineens van die vouwen in mijn wangen. Nou ja, als dat het ergste is, toch?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ouder worden is prima- alles beter dan gaan hemelen als je nog betrekkelijk jong bent. Wel denk ik dan dat ik ervan had moeten genieten toen alles nog netjes op z’n plaats zat.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>