Dag 4412: Tienkleurenpen

mde

In mijn jeugd bofte je echt als je een vierkleurenpen kreeg. Dan kon je schrijven met blauwe, zwarte, rode en groene inkt. Zou dat op school toegestaan zijn? We schreven daar met Staedtler balpennen waarnaar ik al jaren op zoek ben. Destijds moesten we net zo schrijven als de juffen en meesters. Met een beetje moeite kan ik het nog steeds, maar ik kan niet snel aantekeningen maken in dat juffenhandschrift. Misschien mochten we onze vierkleurenpennen wel gebruiken op school, maar dan alleen als we die met blauwe inkt gebruikten.

Dik vijf jaar geleden kwam ik thuis met een vierkleurenpen met hippe kleuren: roze, paars, turquoise en groen. Daar was ik zo blij mee dat ‘ie binnen de kortste keren helemaal meegeschreven was. Maar toen vond ik ergens een tienkleurenpen. Daarmee kan ik schrijven in oranje, blauw, groen, geel, rood, lichtgroen, bruin, paars, roze en zwart. Nou, die heb ik echt niet allemaal gebruikt hoor. Aan gele inkt heb je niets, maar het is wel fijn dat het mogelijk is. Maar een nieuwe hoef ik niet te kopen omdat ik erg blij met de fineliners die ik vorige maand aanschafte.

Toch is de verleiding groot, want ik heb op de site van Bruna gezien dat ze tegenwoordig meerdere soorten vierkleurenpennen in het assortiment hebben. Ze zien er allemaal een stuk ergonomischer uit dan de vuistdikke exemplaren uit mijn jeugd. Het ding op de foto ziet er geinig uit, maar ligt niet lekker in de hand. Waarschijnlijk zal ik ‘m toch niet weggooien als de inkt op is, want mooi is de tienkleurenpen wel met die knalroze behuizing.

4 gedachten over “Dag 4412: Tienkleurenpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>