Dag 4414: Veiligheid

oznorMB

Eén van de voorwaarden om BAM terug te krijgen was het plaatsen van meerdere sloten op de tuindeur. Dat hebben we heel serieus aangepakt. Ronald heeft zelfs kippengaas gespannen boven de deur. Als we gebruik maken van alle sloten duurt het eeuwen voordat we naar buiten kunnen stappen. Dat doen we dus niet. Niet alleen omdat het tijd kost, maar ook omdat er sinds juni 2017 geen honden meer bij de carport staan te blaffen. Dus hoeven Apollo, Fluffy en Popje niet te doen alsof ze waakhonden zijn.

Sinds we een nieuwe voordeur hebben kunnen dieven niet makkelijk naar binnen. Volgens mij is de hele straat bang voor misdadigers, want als ik ‘s avonds met Apollo loop, springen er om de paar stappen lichtjes bij de voordeuren aan.  Bij de meeste huizen brandt er om elf uur al geen licht meer en ik denk dat bijna iedereen vroeg naar bed gaat. Nog vroeger dan ik en ik doe dat alleen omdat ik tegenwoordig rond zessen opsta. Want Mika begint nu vroeg en ik wil geen spitsuur in onze enige badkamer.

Hoogstwaarschijnlijk zou een eventuele inbreker hartelijk begroet worden door Apollo. Als hij of zij al die sloten kan omzeilen. Wij laten in ons in ieder geval niet gek maken door die bespottelijke televisiereclames voor veiligheidsmaatregelen. Laatst zag er nog zo’n busje staan van zo’n bedrijf dat gretig gebruik maakt van de angst voor inbrekers. Dan vraag ik me af of er bewoners zijn die gouden kranen, stereotorens tot aan het plafond of een kluis vol zwart geld hebben. Hier wonen volgens mij helemaal geen rijke mensen bij wie wat te jatten valt.

Wie hier met behulp van een koevoet inbreekt zal zich genept voelen. Want wie steelt er nou opera’s op CD, boeken of melamine serviesgoed? Geen enkele heler heeft belangstelling voor de spullen waarin ik zoveel geld heb gestoken. Mochten we met familie en vrienden praten over het aantal inbraken in onze leefomgeving dan zal ik niet zenuwachtig gaan prevelen dat ik maar snel een afspraak met zo’n veiligheidsconsulent wil maken. Van zulke reclamespots krijg ik jeuk.

Van Ronald mag ik er nooit meer over zeuren, maar waar ik echt niet tegen kan is dat ene filmpje over een ouwe vent die nog voordat hij goed en wel in zijn bed is gestapt zit te sippen omdat hij vergeten is het alarm in te stellen. Hij kijkt erbij alsof hij zijn laatste oortje versnoept heeft. Gelukkig heeft hij een vrouw die wel gewend is aan zijn stommiteiten. Met een zalvende stem zegt ze dat zij dat wel even doet. Met een app op haar telefoon! Dat had die eikel toch zelf kunnen doen? In ieder geval is manlief gerustgesteld en is hij blij dat hij nu lekker kan slapen. Met zo’n idioot win je de oorlog niet hoor.

Nu moeten we maar hopen dat er geen crimineel is die mij in mijn designerjurken uit betere tijden heeft zien lopen. Die zou kunnen denken dat een vrouw die een hondenuitlaattas van Gucci heeft misschien wel een Birkin heeft liggen. Die heb ik dus niet. En wie mijn collectie zwarte zijden jurken en tassen die niet van de kringloopwinkel komen wil gappen moet eerst langs een hele grote hond die toch ongevaarlijk is en dan zijn er nog twee meisjes die de boel bij elkaar gillen. Dan belt er vast iemand de politie. Niet om mij te redden, maar om mijn gevaarlijke honden te laten verwijderen. Daarom is er altijd iemand in huis. Het gaat ons niet nog een keer overkomen.

3 gedachten over “Dag 4414: Veiligheid

 1. Linda

  Dat zit zo diep, hè, dat raak je ook niet meer kwijt..
  Die reclame, die je zegt, denk precies hetzelfde, hij mankeert toch juks aan z’n handjes…hele slechte reclame ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nee, die tijd zal ik nooit vergeten. Heb de slechtste kant van bepaalde mensen gezien. Af en toe komen de herinneringen boven- als ik gewoon iets over een slechte televisiereclame wil schrijven.

   Reageren
 2. Myrna

  Dit zullen jullie ook nooit meer vergeten.
  Een fucking zwarte bladzijde in jullie leven.
  Als ik mijn ogen dicht doe komt alles ook weer boven hoor.
  Ik vond het zo erg voor jullie.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>