Dag 4415: Magnum

mde

Met dat hoofd van Popje ernaast kan je helemaal niet zien dat dit een magnum is. Toen we trouwden hadden we er een paar aangeschaft en de fles op de foto is de enige die we na het etentje mee naar huis namen. sinds 1999 staat het ding in de woonkamer, een beetje stof te vergaren. Vrienden van Mika vinden het wel wat, zo’n anderhalveliterfles. Tijdens feestjes werd ermee geposeerd voor selfies.

Het is nooit bij me opgekomen om de fles weg te doen. Nou ben ik sowieso slecht in het wegmikken van spullen waar ik eigenlijk niets aan heb, dat weet ik echt wel. Daarbij gebeurden er op de bruiloft een paar dingen die ik niet zo plezierig vond, maar toch blijft de champagnefles in ons bezit. In de kast hebben we zelfs nog een champagnekoeler die mijn ouders nog hadden van hun verlovingsfeest. Tegenwoordig drinken we meestal prosecco, maar de lege flessen bewaren we dan weer niet.

Nu ik het toch over magnum heb: ik zag laatst een aflevering van Magnum P.I. De nieuwe versie en ik vond er helemaal niets aan. Nu val ik niet bepaald op mannen met weelderig haar en een nog weelderiger snor, maar voor mij is Tom Selleck toch de enige echte Magnum. De pedante butler is nu een blonde dame, Rick is een wat suf mannetje. Alleen T.C. is nog steeds leuk om te zien. Magnum is opeens een sexy Latino. Erg knap, maar geen Magnum. Nu heb ik maar een paar minuten gekeken, maar ik zag geen Dobermanns- de enige reden waarom ik zou blijven kijken.

Misschien geef ik de serie nog wel een kans, want vroeger vond ik het best leuk. Al te heftig waren de verhalen niet, het was meer iets voor het hele gezin. Wij keken er thuis ook samen naar. Dat moest wel, want destijds hadden kinderen geen eigen televisietoestel op de kamer. Volgens mij vond mijn moeder Tom Selleck een aantrekkelijke man, maar mijn zusjes en ik vonden hem natuurlijk veel te oud. En te besnord.

Tegenwoordig drink ik bij hoge uitzondering alcohol, gewoon omdat ik er geen behoefte aan heb. Het komt dus niet in me op om nog eens een magnum champagne soldaat te maken. De nieuwe Magnum krijgt misschien nog een tweede kans als er verder niks op de televisie is. De enige Magnum waar ik geen weerstand aan kan bieden is natuurlijk het ijsje dat volgens mij een gigantische dikmaker is. Dus loop ik de ijskast van de supermarkt voorbij zonder een blik te werpen op alles magnumsoorten die er zijn. Geen Goed Voornemen hoor, meer zelfbescherming.

4 gedachten over “Dag 4415: Magnum

  1. Linda

    Er is maar één echte Magnum, maar dat is met veel series die ze nieuw leven in willen blazen..ik vind dat ze er niet aan moeten komen…maar hebben jullie de oude fles nu wel soldaat gemaakt?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>