Dag 4416: Kerstboom

mde

Het is nu 11 januari en de kerstboom staat nog in de woonkamer. Eigenijk was dat niet de bedoeling. Op of voor 6 januari zou alles weer op zolder moeten staan, maar het is er niet van gekomen. Het is zo gezellig met al die lichtjes. Als ik om half zeven beneden kom is het buiten nog aardedonker. Dan gaan de lichtjes in de kerstboom aan en dan ga ik naast Apollo zitten om ervan te genieten. ‘s Avonds is het vroeg donker en dan maakt de kerstboom het een beetje gezelliger. Zeker omdat je dan de weerschijn van de lampjes in de ruit ziet.

Maar vandaag of morgen moet het toch gebeuren, vrees ik. De kamer zal vast een stukje ruimer ogen, want we hebben niet het kleinste model kunstkerstboom uitgekozen. Het lijkt me ook fijn om mijn mooiste kinderboeken weer uit te stallen op het tafeltje en Mika kan er dan zijn koffie weer neerzetten als hij beneden is om samen met zijn vader naar televisieprogramma’s te kijken waar ik niks aan vind. Hij wil namelijk niet op de bank zitten omdat hij niet zo dol is op hondenharen.

Binnenkort ga ik even kijken of er nog kerstballen van chocolade in de boom hangen. Dan zou ik meteen de andere ornamenten kunnen verwijderen. Dat is een leuk klusje. Ronald heeft de boom naar beneden gehaald en opgetuigd, dan kan ik de boel kaalplukken. Ondanks het feit dat ik december een rotmaand vind zal ik de boom straks missen, want het liefst laat ik ‘m het hele jaar staan.

6 gedachten over “Dag 4416: Kerstboom

  1. Pippi Bericht auteur

   We hebben de dozen bewaard en als je de ballen netjes kwijt kan, is het niet zo’n nare klus. De lichtjes zitten ook aan de takken vast.

   Reageren
 1. Myrna

  Het voelt ook leeg en kaal zonder die lichtjes. Het eerste wat ik doe als ik beneden kom is de lichtjes aan maken van de boom. Maar na 1 januari heb ik wel het gevoel dat de boom weg moet. De magie is dan weg.

  Reageren
 2. chucky1012

  Ik wilde mijn kerstboom veel langer laten staan….
  Maar ik had er genoeg van en opgeruimd….
  Zo leeg is de plek waar die gestaan had……
  Ik vind december de mooiste maand van het jaar….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Waarschijnlijk zie ik de eerste dagen ook vooral een lege plek in Hus. Maar het moet gebeuren, dat opruimen. Binnenkort :)
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>