Dag 4417: Kappers

mde

Toen ik langs de kapsalon liep zag ik dat iemand een mededeling op de ruiten geplakt had. Kappers gaan kapot staat erop en ik ben bang dat het precies is wat er te gebeuren staat. Dat ik met een coronakapsel over straat moet maakt mij niet zoveel uit. Als het regent zet ik mijn capuchon op en wie vindt dat ik voor joker loop mag de andere kant op kijken.

Het is zo verdrietig voor die leuke meiden die in de salon werken. Ze doen hun werk met plezier en daarom heerst er altijd een fijne sfeer. Nu zitten ze alweer thuis en ik vraag me af hoeveel geld er overgemaakt wordt op hun rekening. Zelfs al zou dat een aardig percentage zijn van wat ze doorgaans verdienen- de fooienpot blijft net zo leeg als het pand.

Toen de lockdown afgekondigd werd had ik net een afspraak voor e eerstkomende werkdag. Dat ging niet door en ik werd netjes afgebeld door mijn vaste kapster. Ze zei dat ze me zou bellen als de kapsalon weer open zou gaan. Nu zit ik heel erg te hopen dat het gauw zover is. Want ik wil weer iedere zes weken in die stoel zitten en een praatje maken terwijl mijn kapsel gefatsoeneerd wordt.

De QR code leidt naar de site van de brancheorganisatie van kappers en wat er staat maakt me verdrietig. Veel kapperszaken staan op omvallen en dat terwijl ze zo nodig zijn. Vooral die kapsalon waar ik heenga. Er komen veel mensen op leeftijd die genieten van hun uitje naar de kapper. Ze worden ontvangen door dames die veel weten van hun vaste klanten. Voor de pandemie werd iedereen verblijd met koffie, thee of water met iets lekkers erbij.

Een hele tijd geleden vertelde mijn kapster hoeveel kapperszaken er in dit dorp zijn. Dat waren er veel meer dan we allebei verwachtten. Het zal me benieuwen hoeveel daar straks nog van over zijn. Nu heb ik heel goede hoop dat mijn kapsalon genoeg klandizie heeft om te kunnen voortbestaan. Toch weet je het nooit. Dus wacht ik met spanning af wat de eerstvolgende persconferentie brengt.

8 gedachten over “Dag 4417: Kappers

 1. Cindy

  Het is toch te triest voor woorden? Alles gaat kapot, kappers, winkels, horeca. En België heeft miljoenenomzet dankzij de Nederlanders.
  Stond altijd achter alle maatregelen maar met de lockdown moeten ze echt stoppen nu. Er zijn veel manieren om winkels/kapsalons/restaurants veilig te openen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Bij de kapper dragen alle medewerkers een mondkapje, ze houden tussen de stoelen steeds eentje leeg, ze verstrekken mondkapjes aan hun klanten….. En in België kan je shoppen, eten en drinken en je haar laten knippen. Zo bizar.

   Reageren
 2. Linda

  Idd te triest voor woorden…en wat denk je dat het doet met de psyche van de mens, dit vergt zoveel…op een gegeven moment word het medicijn erger dan de kwaal, vrees ik.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Al die hardwerkende mensen zien alles ten onder gaan. Ze willen zo graag hun ondernemersart volgen en het mag niet. Word er helemaal verdrietig van.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *