Dag 4418: #tbt #132

nor

Het is jammer dat hij geen gestreepte trui aan heeft, want dan was het een soort Where’s Wally? geworden. Op deze uit de krant geknipte foto staat Ronald. Misschien lijkt het heel even of je hier staat te kijken naar een gezellige samenscholing, wellicht een fijn dansfestijn. Tot je de mannen met witte helmen en wapenstokken op de voorgrond ziet.

Dan weet je opeens dat hier om een samenzijn van voetbalextremisten gaat. Je weet wel, zogenaamde voetballiefhebbers die alleen hun eigen club de juiste vinden. Die neerkijken op andere verenigingen en hun gelijk er het liefst inslaan tijdens ontmoetingen met andersgestemden. Ambassadeurs voor het toch best leuke spelletje zijn ze niet.

Het is niet erg als je Ronald niet meteen kan spotten. Ooit vroeg een leerling mij of mijn man zijn vader kende. Hij zat op Vak S- tja, daar zitten er wel meer. Op mijn vraag hoe zijn vader heette kreeg ik te horen dat de goede man naar  John (spreek uit: Sjon) luisterde. Niet zo’n originele naam. Hij voegde eraan toe dat zijn papa groot en kaal was. Ach, ik heb die lieve knul maar over zijn bol geaaid.

 

2 gedachten over “Dag 4418: #tbt #132

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>