Dag 4419: Fotolijstje

dav

Een paar jaar geleden vlogen de ze kringloopwinkels uit, hoorde ik van het personeel. Zelf kocht ik dit soort fotolijstjes ook meteen. Duur waren ze nooit. Het speciale van deze lijstjes is het iets bol staande  glas. Lekker ouderwets, want ik ken het nog uit mijn jeugd. Mijn ouders hadden veel foto’s in huis staan in precies zulke lijstjes.

Tegenwoordig drukken we geen foto’s meer af en daarom is deze vrij grote lijst tot op heden leeg gebleven. Foto’s van dit formaat heb ik niet in huis en ik denk dat we maar eens een mooie familieprent moeten zoeken. We hebben begin 2019 een mooie foto gemaakt toen we de as van mama gingen uitstrooien. We waren er allemaal bij, ook Tante Maud. In mijn telefoon heb ik   de best gelukte van die fotosessie bewaard.

De foto die we in 2014 maakten toen we bij het Indisch Monument waren hangt al jaren in onze woonkamer en het zou mooi zijn als er een nieuwere familiefoto bij zou komen. Misschien maken we nog eens een nieuwe. Dat moeten we niet uitstellen, want ik hoor mama nog zeggen Laten we snel een foto maken nu we allemaal nog leven en bij elkaar zijn. Dat vind ik ook wel, want zo jong zijn we allemaal niet meer.

Hoe ouder ik word des te meer behoefte ik heb aan het uitstallen van foto’s. Er zit van alles in mijn telefoon, maar het is toch leuk als je oog valt op beeltenissen van mensen van wie je houdt of gehouden hebt. Als ik een beetje ga opruimen is er vast nog plek. voor een behoorlijk aantal fotolijstjes. Als we straks weer samen mogen komen zal ik zeker heel veel foto’s maken.

2 gedachten over “Dag 4419: Fotolijstje

 1. Linda

  Kijk dat snuitje nou…ik heb laatst een foto collage gemaakt, voor mijn moeder, in een oude lijst van mijn vader…alle kleinkinderen, in de lijst, heel leuk geworden

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een collage is ook leuk. Wil ik een keer maken, maar dan wil ik wel Instaxfoto’s van iedereen hebben.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>