Dag 4422: Wasmand

mde

Laat hem lekker aanmodderen- als je zo’n vent alles uit handen neemt leert hij het nooit en Hopelijk heeft hij thuis een en ander geleerd zei ik altijd tegen mijn leerlingen als ze me vertelden dat ze gingen samenwonen met hun verkering. En ja, ik gebruik hij en hem omdat het altijd jonge vrouwen waren die me over hun plannen voor de nabije toekomst vertelden. Nu ben ik moeder van een knul van 22 en als ik heel eerlijk ben: hij is wel een beetje verwend.

Afwassen hoeft hij niet en we hebben dus geen vaatwasser. Zijn kleding wordt voor hem gewassen en gestreken en dan hoeft hij het alleen maar op te halen in mijn werkkamer. Pas toen ik in een studentenhuis ging wonen leerde ik hoe je een toilet moest schoonmaken en koken heb ik niet van mijn ouders willen leren. Uiteindelijk is het redelijk goedgekomen, maar ik mag best van de foutjes van mijn ouders leren.

Overigens houdt hij zijn slaapkamer en mancave wel netjes. Hij poetst de kamers regelmatig en ik zie hem regelmatig met een stofzuiger sjouwen. Maar ja, als hij vandaag of morgen het huis uitgaat moet hij nog meer huishoudelijke klusjes uitvoeren. Daar kom ik niet voor. Dat deed mijn schoonloeder wel voor haar geliefde dochter, maar gelukkig stond ze hier nooit voor de deur met een emmer en schoonmaakspullen.

Om mijn toekomstige schoondochter niet te laten schrikken ga ik maar achterstallig opvoedwerk verrichten. Hij mag af en toe de keuken in met zijn vader en voordat hij het huis verlaat geef ik hem onderricht in het kuisen van sanitair. Met huishoudhandschoenen aan, want dat maakt de klus iets minder onplezierig. Hij belde me ooit wijsneuzerig mee dat zijn mooie kleding op 30 graden moest worden gewassen, maar binnenkort laat ik hem zie hoe dat in zijn werk gaat.

Wat hij trouwens wel begrijpt is dat zijn te reinigen kleding in de wasmand gedeponeerd moet worden. Hij hoeft de boel niet eens te sorteren. Het heeft even geduurd, maar ik speur niet langer naar vieze sokken als ik in zijn kamer ben. Als hij op een dag geen schone meer heeft is dat zijn probleem. Er wordt alleen gewassen wat ik aan heb getroffen in die schattige roze plastic mand. Wat dat betreft heeft hij iets eerder aangeleerd dan zijn vader.

4 gedachten over “Dag 4422: Wasmand

 1. Myrna

  Haha. Nou let maar eens op. Als hij uit huis is kan hij meer dan jij denkt.
  Ze zijn echt niet zo hulpeloos hoor. Slimme vent met hersens kan heus wel voor zichzelf zorgen.

  Reageren
 2. Linda

  Ze leren het vanzelf wel, alleen is het gewoon makkelijk als het voor ze gedaan word. .maar het kan geen kwaad om ze een beetje op weg te helpen

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>