Dag 4423: Kapper

dav

Vorige week donderdag zat ik net in de krant te lezen dat de kapsalons weer open mochten toen ik gebeld werd. Door een mevrouw van de salon die vertelde dat er zaterdag om 8 uur een plekje voor me was. Toevallig kwam dat niet uit en dus maakten we een afspraak voor vanochtend. Gelukkig was de salon slechts vier weken dicht geweest, maar ik had in die eerste week wel een afspraak.

Omdat mijn haar de vorige keer zo goed geknipt was viel het nog wel mee met dat coronakapsel van me. Maar ik was natuurlijk erg blij dat ik weer kon. Niet in het minst omdat ik het zo fijn vond voor de kapsters. Die waren al eerder maandenlang thuis gebleven en ik heb begrepen dat het erg wennen is als je de hele dag mensen knipt en gezellige praatjes maakt. Maar vooral dat je met je bezigheden klanten blij maakt.

Ze doen er nog steeds veel aan om het knippen veilig te houden. Je wacht buiten op een stoel totdat je gehaald wordt. Als je je jas aan de kapstok gehangen hebt kan je de handen desinfecteren . Zonder dat je iets hoeft aan te raken, alleen je handen laten besproeien bij de paal. Op tafel staan behalve tijdschriften ook bloemen en bakjes met snoep. En een grote doos mondkapjes die ook worden gebruikt door de kapsters.

Bijzonder veel haar ben ik niet kwijt, maar het is altijd fijn als mijn kapsel weer eens onderhanden genomen is. Het voelt wat lichter aan. Direct heb ik een afspraak gemaakt om op 1 maart te gaan. Dat lijkt een hele tijd, maar het is toch echt maar zes weken later. Misschien is het dan een stukje warmer buiten. Dan neem ik weer een boek mee om te lezen voordat ik aan de beurt ben.

4 gedachten over “Dag 4423: Kapper

    1. Pippi Bericht auteur

      Eerlijk gezegd zit ik er niet zo mee als mijn haar wat te lang is. Maar ik vond het voor de kapsters zo erg. Ze doen hun werk met zoveel toewijding en als de klanten met een blij gezicht naar huis gaan is dat toch hartstikke fijn?

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>