Dag 4428: Onaardig

IMG_20220123_111923

Alhoewel mijn gezin nu echt compleet is kijk ik toch iedere dag op verhuisdieren.nl. Een paar maanden geleden zag ik daar een hond die me ontzettend aan Apollo deed denken en ik was blij dat ik beloofd heb dat hij zijn laatste jaren lekker verwend gaat worden en geen last gaat krijgen van andere honden. Zijn zusjes zijn al druk genoeg. Apollo mag genieten van zijn oude dag.

Een paar dagen geleden keek ik weer rond op de site waar we Apollo aan te danken hebben. De categorie pups sla ik over en ook volwassen honden hoef ik niet. Nee, ik kijk naar de oudjes, de seniorhonden die bijna niemand wil hebben. Daar zag ik er eentje die me wel leuk leek. Maar volgens de omschrijving was ‘ie niet zo lollig als de foto. Als je zijn huidige eigenaar mag geloven.

Het eerste stukje maakte me aan het lachen- ik zag al helemaal voor me hoe de hond tijdens de cursussen andere honden ging uitdagen. Maar ja, wie beweert dan in de zin daarvoor dat ;ie luistert? Een hond die netjes luistert gaat toch niet zitten etteren tijdens maar liefst vier cursussen? Die eigenaar kwam niet erg slim over en misschien is dat wel de reden dat die hond lekker zijn eigen gang ging.

Mar van het tweede stukje kreeg ik buikpijn. Wat een oude zemelaar! gaat er als 66-jarige helemaal vanuit dat het leven niet lang meer gaat duren. Nou, als je zo negatief bent zal je hoogstwaarschijnlijk snel de pijp uit gaan! Dan jeremiëren over het feit dat er pas genoten kan worden van het leven als die hond pleite is. Want wat is ‘ie toch irritant met dat geblaf. Dat doen onze meisjes ook weleens, maar daar zeggen we gewoon wat van.

Waarom heeft zo iemand eigenlijk een hond genomen? Volgens mij is een knuffel van pluche veel geschikter voor iemand die zich de hele dag rot ergert aan de hond. Zelden heb ik zo’n onaardige omschrijving gelezen. Wat dan wel weer vreemd is: ik kan ‘m niet meer vinden. Zou iemand erin getrapt zijn en nog een behoorlijk bedrag voor een oude rothond hebben neergeteld? Laten we er maar vanuit gaan dat ‘ie het nu vast veel beter heeft.

6 gedachten over “Dag 4428: Onaardig

 1. Linda

  Ik zat het met verbazing te lezen…dit is gewoon te erg voor worden en wat erg voor de hond, om zo’n mens persoon, als eigenaar te hebben..hoop dat ie goed terecht gekomen is en dat die persoon jog maar fijn mag genieten van zijn over gebleven kille, liefdeloze leven

  Reageren
 2. Myrna

  Vervelende honden worden gemaakt door de mens , geen een dier is zo uit zich zelf.
  En deze persoon heeft blijkbaar ook nog niet eens vooraan gestaan bij het uitdelen van intelligentie, wat een dom persoon.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>