Dag 4431: Fietslicht

mde

Apollo en ik lopen voor achten buiten en buiten is het dan nog erg donker. Dat zal de reden zijn waarom de politie de laatste week iedere dag fietsers aanhoudt die geen licht hebben op hun fiets. We lopen langs fietspaden die altijd druk befietst worden. Meestal door schoolkinderen die helaas niet allemaal fietslichtjes hebben. Dan worden ze staande gehouden en ik neem aan dat ze dan minstens een waarschuwing krijgen.

Als wij er lopen gaan mensen naar hun werk en de kinderen rijden er omdat ze het eerste uur les hebben. De meeste volwassenen hebben licht op de fiets, maar de schoolgaande kinderen niet. Soms komen ze ons tegemoet rijden en de eerste keer vond ik het rot dat ik ze niet kon waarschuwen. Maar wat hebben ze daar aan? Een paar tientallen meters later stappen ze toch weer op hun rijwiel.

Misschien helpt een bekeuring wel. Het is naar voor de ouders die ervoor opdraaien, maar ik ga er wel van uit dat ze dan toch fietslichten aanschaffen voor de kinderen. Dan zouden ze eerst eens met hun kroost moeten rondrijden in het donker. Als zo’n kind vanaf de passagiersstel ziet hoe slecht fietsers zonder licht te zien zijn snappen ze het misschien. Dat het van levensbelang is en niet bedacht om fietsers op kosten te jagen.

2 gedachten over “Dag 4431: Fietslicht

 1. Linda

  Is zo link, je ziet ze echt niet…ze hebben het echt niet in de gaten, maar je zou er maar 1 op je motorkap krijgen…van mij mogen ze daar echt wel bekeuring tegenaan gooien of idd naast ouders zitten en kijken wat het daadwerkelijk inhoud.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Waarschijnlijk krijgt zo’n automobilist nog de schuld ook. Hoe gevaarlijk het so als je zonder licht op de fiets rijdt had ik pas door toen ik mest Ronald meereed.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>