Dag 4451: Zon

dav

Net nu ik lekker warm ondergoed heb gevonden begint het iets warmer te worden. We zijn halverwege februari en als ik me niet vergis sneeuwde het vorig jaar rond deze tijd. Met een beetje pech gaat dat weer gebeuren, dus ik zal niet te vroeg juichen. Maar feit blijft dat het al bijna maart is, de maand waarin het voorjaar begint. Want natuurlijk niets zegt over de temperaturen.

Stiekem ga ik er toch vanuit dat de magnolia’s weer bloeien rond de sterfdag van mijn vader, 20 maart. Vorig jaar duurde het wat langer en hebben we uiteindelijk maar één bloei gehad. Nu zitten de magnolia en hortensia vol knoppen en begin ik steeds meer naar de lente te verlangen. Het zal toch niet veel langer duren? Dus vergeet ik maar snel dat april doet wat het wil en dat mei soms geen behaaglijk weer meebrengt.

Maar vandaag scheen de zon redelijk fel en had ik spijt dat ik mijn zonnebril niet had opgezet toen ik om kwart voor negen snel wat boodschappen ging doen. Met zo’n zonnetje doe ik altijd voorzichtig aan met oversteken, want je wordt zo aangereden door een automobilist die verblind is geraakt. En door het dichtknijpen van de ogen krijg je nog rimpels ook.

Later op de dag is het vreselijk gaan waaien en regenen, maar tot het middaguur scheen de zon. Meestal wil Apollo dan in de tuin liggen, maar hij vond het blijkbaar gezellig om samen op de bank te liggen. Als het iets plezieriger weer aanhoudt gaan de kussen weer op de buitenbank en dan kunnen de hondenkinderen daar lekker zitten.

Maar ik niet- pas na een flink aantal zonnige dagen kom ik van de bank af. Ronald geniet veel eerder van de eerste zonnestraaltjes. Maar dan kan ook komen omdat hij in de tuin wel mag roken. Maar goed, misschien is het volgende maand wel zover en kan ik op de buitenbank zitten als die tenminste niet vol ligt met honden. Dat is weleens lastig en het is ook een reden waarom ik ook in de zomer binnen zit.

Het is altijd weer spannend, die aanloop naar het voorjaar. Zou het dit jaar rond 20 maart al zover zijn? Wanneer kunnen de handschoenen in de hal achterblijven?En die kuitlange gewatteerde jas- ik wil weleens iets anders dragen als ik naar buiten ga. Maar vooral wil ik dat de tuin er mooi uitziet met al die fraai gekleurde bloemen. Ook wil ik weer vlindermixen zaaien en geen modderpootjes op de plavuizen zien.

nor

6 gedachten over “Dag 4451: Zon

  1. Linda

    Misschien toch een grotere bank, buiten? Kan best lekker zijn, met een dekentje, als.de zon schijnt…voorlopig word het bar en boos, moet even kijken of het te doen is met de fiets :)

    Reageren
  2. Cindy

    Ik hoop met je mee, kijk uit naar de lente. Nu voelt het af en toe als lente, heerlijk. Maar ik juich ook niet te vroeg. Eerst nog 2 stormen doorstaan donderdag en vrijdag…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>