Dag 4503: Niet gekocht

InCollage_20220407_142152024

Gisteren kreeg ik een filmpje toegestuurd van een vriendin die rondliep in een kringloopwinkel. Speciaal voor mij was ze naar het schap met plastic en melamine spullen gelopen om te laten zien wat daar lag. Of ik nog wat nodig had was de vraag. Wat lief!  Maar ja, ik heb al zoveel in huis. Dus het bordje met Bert, Ernie en het Koekjesmonster ging niet op de wenslijst. Ook die mooie kommen met een felgekleurd dessin niet.

Toen meende ik enkele onderzetters te zien. Waarom ik zo verzot ben op die dingen weet ik niet- het kan mij niets schelen of er kringen op de tafel komen. Misschien zijn ze wel zo leuk om te sparen omdat er vaak een leuk plaatje op staat en ze nog nuttig zijn ook. Op de salontafel heb ik er een stuk op zes neergelegd en ik gebruik ze ook. Op de eettafel liggen ze niet.

Natuurlijk vertelde ik Ronald dat Linda iets moois voor mij gespot had. Hij vroeg gelijk of het nou echt nodig was. Absoluut niet, maar ik vertelde er wel bij dat ik heus weleens nee zei als me iets aangeboden werd. Dat kon hij zich helemaal niet voorstellen. Het is trouwens echt waar, maar ik snap wel waarom hij moeite had dat te geloven.

Dezelfde middag ben ik nog even naar een kringloopwinkel geweest die zich op loopafstand bevindt. Daar ben ik misschien vijf minuten binnen geweest en ik heb NIETS gekocht. En er lag heus wel iets dat ik leuk vond. Maar ik heb alles netjes laten liggen omdat ik besefte dat ik dat kon. Nee, ik ga niet morgen terug om toch wat mee te nemen.

Laat het prinsessenbordje met de bijbehorende beker maar wachten op iemand die er helemaal weg van is. In die smoezelige kartonnen doos met het opschrift CAMPINGSPULLEN heb ik niet eens zitten graven en de melamine kommen die ik eerder zag liggen er misschien nog steeds. Net als de kitschy ingelijste kaarten van danseresjes. Gewoon niet gekocht.

2 gedachten over “Dag 4503: Niet gekocht

 1. Linda

  Hahahhaha zie z’n gezicht al…nou ik vind het echt knap van je hoor, dat je het hebt laten staan…alleen snuffelen kan ook al fijn zijn 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je kunt toch onmogelijk alles kopen? Er zijn wel bepaalde dingen die ik spaar, maar ik h ou mezelf nu wel in.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *