Dag 4523: #tbt #147

IMG_20220428_151810

Er zijn  vast kinderexperts die kunnen zien hoe oud ik was toen deze foto werd gemaakt. Aan mijn vader en moeder kan ik het helaas niet meer vragen. Hier draag ik de overgooier die mijn oom Ed in een Deens boetiekje had gekocht. Zouden kleine meisjes tegenwoordig nog witte sokjes met lakschoenen dragen?

Die pony vind ik wel heel zonde- ik weet zeker dat mijn. ieder aan de slag is gegaan met een huishoudschaar. Het zitmeubilair hebben mijn ouders ooit aan een buurmeisje gegeven toen zij het huis uitging. Hier zal ik op de rode fauteuil zitten. We hadden nog een gele en een rode. Het wandmeubel van teak met zwarte staanders heeft lang in de woonkamer gestaan.

Er stonden heel veel boeken in, ook kinderboeken. Op de grond hadden ze grijs marmoleum, iets dat ik nog steeds erg mooi vind. Op de grond zie ik twee tassen staan: een ouderwetse schooltas van lichtbruin leer en nog eentje die wat donkerder van kleur is. Geen idee wat erin zat. Misschien nam mijn vader wel zo’n tas mee als hij ging werken.

,

 

4 gedachten over “Dag 4523: #tbt #147

 1. Linda

  Wat een leuke foto…heb even gekeken naar die schooltassen…dat zag je in onze school tijd ook, verschrikkelijk ik had een gele, je kon er heel netjes je spullen in opbergen en ze moesten netjes blijven, want dan kon je ze weer op de boekenbeurs inleveren…maar wat liep ik voor joker en werd natuurijk gelijk qls studiebol gezien…bah wst waren die meiden verschrikkelijk op school.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb de eerste maanden ook zo’n grote leren schooltas gehad. Werd al gauw i geruild voor een pukkel van de dump :) Mijn middelbare schooltijd zou ik nier over willen doen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>