Dag 4525: Wasknijpers

oznorMB

Mijn carrière als was- en strijkvrouw begon met een rekje en een zak vol houten wasknijpers. Dat rekje heb ik nog steeds en ik ga er nog maar een paar kopen, want ik wil geen wasdroger. En soms wel veel was. Maar die houten wasknijpers vond ik verschrikkelijk. Ze werden al snel wat viezig en voor het ophangen van witte kinderkleertjes waren ze derhalve niet erg geschikt.

Ze gingen ook erg snel kapot en natuurlijk had ik de houten onderdelen in de open haard kunnen gooien, maar dan hield ik nog veel andere metalen veertjes over. Daarom ben ik toch overgestapt op plastic wasknijpers. Als die uit elkaar vallen kan ik de fraai gekleurde delen laten hergebruiken. En zeg nou zelf- het is leuk om te zien, die leuke kleurtjes waarmee ik voornamelijk donkergekleurde kleding ophang.

Maar ik ben sinds kort wel op zoek naar de perfecte knijpers. In mijn wasknijpermandje heb ik exemplaren waar een string net mee opgehangen kan worden en de rest valt gewoon van het rek af. Er zitten ook stormknijpers bij die ik nauwelijks ingedrukt krijg en die net fitnessattributen zijn. De perfecte kan ik nergens meer vinden. Daarom nam ik een zakje knijpers mee dat ik aantrof in de kringloopwinkel.

Ze zijn net een fractie kleiner dan gewone en ik vraag me af of zojuist gewassen spijkerbroeken ermee opgehangen kunnen worden. Maar ik vond ze zo schattig dat ik ze niet kon laten liggen. Er zat trouwens ook een houten geval bij en dat ding doet me denken aan de wasknijpers die ik op illustraties in ouderwetse Britse kinderboeken zag. Wie weet waar de beste te koop zijn: ik hoor het graag.

 

4 gedachten over “Dag 4525: Wasknijpers

 1. Linda

  Denk dat je niet de goedkoopste moet hebben, die zijn niks waard en hebben geen kracht om iets vast te houden…maar welke dat zijn, durf ik niet te zeggen

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nee, ik weet het ook niet. Interessant onderwerp- wasknijpers. Maar ik wil gewoon. niet steeds nieuwe halen.

   Reageren
 2. Myrna

  Ik heb nog nooit nagedacht over wasknijpers. Hout of plastic ja. Maar ik koop die dingen nooit. Heb toen ik hier net woonde 2 pakjes knijpers gehaald bij de action en verder nog nooit in mijn leven.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gaan die van jou nooit kapot? Hier wel en ik wil eens nieuwe die het wat langer volhouden dan een paar maanden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>