Dag 4528: Bourgondisch

mde

Ronald en ik kunnen ons bij tijd en wijle enorm ergeren aan bepaalde woorden of uitspraken. Vooral als die om een onduidelijke  reden in de mode zijn. Mijn handen gaan jeuken als ik iemand na ongeveer iedere zin zeg maar hoor prevelen. Ook erg: als mensen er trots op zijn dat ze spontaan zijn. Meestal zijn ze stom en impulsief. Wie weleens kijkt naar datingprogramma’s weet wel wat ik bedoel.

Nou is er nog iets waar ik me verschrikkelijk aan erger. Dat had ik thuis nog niet hardop gezegd, want ik weet best dat ik een zeikerd kan zijn als het om taalzaken gaat. Maar opeens zei Ronald het zelf toen we zaten te eten. De televisie stond aan en er was iemand reclame aan het maken voor zichzelf. Ze vinden zichzelf sowieso altijd spontaan, want ze denken daarmee een date binnen te kunnen hengelen.

Ronald zei dat hij helemaal gek werd van het gebruik van het woord Bourgondisch. Dat zeggen mensen ook graag over zichzelf, is me opgevallen. Nou, wij hebben het sterke vermoeden dat ze daarmee bedoelen dat ze vreetzakken en zuipschuiten zijn. Het is altijd een opmaat voor het opscheppen over tafels vol eten en drinken. Omdat ze niet willen toegeven dat ze geen maat kunnen houden, noemen ze zichzelf Bourgondiërs.

Brrr, als ik daar aan denk moet ik gelijk denken aan La Grande Bouffe, een film waarin een aantal  mannen zich doodeten- en drinken, een handje geholpen door dames die zorgen voor andere pleziertjes. Het was geen lolletje om ernaar te kijken en ik vertel maar meteen dat ik de film niet af heb kunnen kijken. Dat mensen zo kunnen doorslaan. Het is geen aanrader hoor. Maar wel Bourgondisch in het kwadraat.

Nu hoor ik misschien iemand denken Nou, El, die rijsttafels zijn niet bepaald geschikt voor mensen die niet kunnen slapen met een volle maag. Stonden er op de foto’s van het verjaardagsetentje niet toevallig ook een paar flessen wijn op de tafel bij Indrapoera? Ja joh, allemaal hartstikke waar. Het was een heerlijke avond, we hebben flink gegeten en er werd ook alcohol geschonken. Na afloop was niemand misselijk en kon er nog naar huis gefietst en gereden worden. We zullen onszelf nooit Bourgondiërs noemen. We zijn Indo’s en die houden gewoon van een gezellig etentje.

5 gedachten over “Dag 4528: Bourgondisch

 1. Myrna

  Hahaha. Geweldig geschreven dit !! Je slaat de spijker op zijn kop. Zo is er iemand die wekelijks bij mij komt en die zegt na elke zin , weet je niet ??? Ik wil haar zo een lel geven.

  Reageren
 2. Linda

  Hahaha hoop niet dat ik dat vaak gezegd heb, want geloof dat ik ook, zeg maar zeg…ja maar, zeg ik ook vaak hahaha…maar weet je wat ook een irritante is, in Engelse huizenkoop programma’s, hebben ze het altijd over, genoeg ruimte voor entertaining…alsof je een huis koopt voor de gasten die af en toe komen….ook als ze alleen maar een vakantiehuisje kopen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is me bij jou niet opgevallen.Ronald kijkt graag naar die datingprogramma’s en daar komen heel veel mensen die het de hele tijd zeggen. Over dat entertaininggedoe heb ik al een keer geschreven. Vind ik zo zot!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *