Dag 4530: #tbt #148

InCollage_20220505_100143248

Vlak voordat Emily mij een tas met dia’s overhandigde, stuurde ze me via WhatsApp enkele foto’s toe die ze gemaakt had van enkele dia’s. Allemaal plaatjes van het hele gezin. Die ik nu wel durf te plaatsen, want inmiddels is iedereen die nog leeft een stuk ouder en dus onherkenbaar.

Geen idee hoe oud mijn vader hier was. Hij is ooit jong geweest, maar dit is hoe ik me hem herinner. Hij droeg graag gestreepte en geblokte kleding. Waarschijnlijk was mijn moeder nog geen moeder toen ze twee suikerspinnen kocht. Ze ziet er prachtig uit en kijk eens naar die witte handschoentjes. Had ze haar garderobe uit de vijftiger en zestiger jaren maar bewaard- ik had er graag een extra kledingkast voor aangeschaft.

Mezelf herken ik wel. Mijn nagels zijn ongelakt, dus ik ben hier voor 2010 op de kiek gezet. Saskia ziet er nu heel anders uit- dat kapsel heeft ze al jaren niet meer. Ze zier er heel mooi en verzorgd uit. Niemand heeft Renée op het gebruik van make-up kunnen betrappen en het zou best kunnen zijn dat ze er daardoor geen dag ouder uitziet dan op deze foto. Aan Emily is wel te zien dat de foto oud is: want ze heeft hier echte jaren tachtig schouders. Verder is ze niet veel veranderd.

Charles verdient een eigen alinea. Toen ik hem afgelopen vrijdag dit plaatje liet zien, zei hij meteen dat hij daar op Bartje lijkt. Kent iemand dat ventje nog dat niet voor bruine bonen wilde bidden? Mijn moeder voorzag haar kinderen van een meestal te korte pony. Misschien was het na vier dochters wel onmogelijk om een ander kapsel te knippen. Is mijn broertje hier niet schattig in zijn gele pyjama en de klompjes?

Wij merkten het op een gegeven moment niet eens meer als papa in de weer was met zijn camera’s. Regelmatig hadden we dia avondjes en dan vonden we het toch leuk om onszelf weer te zien op het grote doek. Nu zijn we heel dankbaar dat hij zoveel dia’s en foto’s maakte. We hebben allemaal een groot aantal dia’s gekregen en die geven zo goed weer hoe het was toen we jong waren.

Binnenkort ga ik maar eens kijken of ik een lichtbak voor de dia’s kan vinden in de kringloopwinkel. Mijn dia’s heb ik allemaal tegen een lamp gehouden en er zitten juweeltjes bij. Er zijn er een paar die gemaakt zullen zijn toen ik nog maar net geboren was. Het was zo leuk om die plaatjes eens te zien. Ze liggen nog steeds op de eettafel en af en toe kijk ik er vertederd naar. En dank ik Emily voor het gigantische uitzoekwerk.

4 gedachten over “Dag 4530: #tbt #148

  1. Pippi Bericht auteur

   Emily heeft die dia’s uitgezocht.Ik zit me nu af te vragen uit welk jaar die dia is.

   Reageren
 1. Linda

  Zo leuk, die oude kiekjes, zeker als je ze al zo lang niet hebt gezien..en ook versteld staan hoe iedereen en alles er toen uitzag.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *