Dag 4532: Klussen

dav

Toen we in dit huis kwamen wonen,  moest er heel wat geklust worden. We verwijderden behang en verfden muren. Vooral van één muur in de woonkamer schrokken we: die was beplakt met steenstrips. Een muur van echte baksteen vind ik zo lelijk niet, maar strips ogen zo nep. We hebben er lang over nagedacht of we de boel zouden verwijderen.

Dat kost veel tijd een moeite, maar helaas blijft het daar niet bij. Want dan zouden we zitten met de wel heel lompe schoorsteen, open haard en een soort zitje van lelijke tegels en bielzen. Die dan ook maar weghalen? Eh nee, dan zouden een keurig gestucte muur en alles dat we netjes zouden hebben gemaakt wel erg afsteken bij die lelijke plavuizenvloer. Dus dan zouden we de vloer ook nog eens aan moeten pakken.

De klussers die we zien als we naar woonprogramma’s kijken hebben het zo voor elkaar, maar voor ons was en is het nog steeds vreselijk zwaar. Bijna twintig jaar later zien we het niet meer, maar we weten wel dat het ontzettend lelijk is, net als die knullig gemetselde toog tussen keuken en woonkamer. Als ik er goed over nadenk krijg ik er de rillingen van. Maar in een grootscheepse verbouwing hebben we geen zin, dus we doen het er maar mee.

6 gedachten over “Dag 4532: Klussen

 1. Linda

  Hahahaha ja als je t gaat aanpakken is het einde zoek, je kan dan gelijk meer aanpakken, omdat het dan idd opvalt..hier heeft er heel de tijd een kale streep op de muur gezeten, waar eerst een houten lat zat…op een gegeven moment zie je het niet meer, maar nu eindelijk weg.

  Reageren
 2. Myrna

  Als je al weet dat alles dan onze handen genomen moet worden dan zakt je de moed in de schoenen hè. Lekker zo laten toch. Hooguit een emmer witsel er tegen aan knallen

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zoveel werk en geld- dat ga ik niet trekken hoor. Ik ga later gewoon naar een fijn bejaardentehuis.

   Reageren
 3. Cindy

  Snap ik helemaal. Ik erger me kapot aan mijn laminaat, zat er al in toen ik hier in 2013 kwam wonen. Ziet er inmiddels niet meer uit, en vind de kleur niet mooi.
  Maar als ik het ga vervangen wat doe ik dan met al mijn meubels? En we krijgen dit jaar of volgend jaar een renovatie (hard nodig, is uit 1970, en slecht geisoleerd) en wat gaan ze dan precies doen?
  Dus probeer er maar niet naar te kijken haha.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat wordt spannend- een renovatie. Ik hoop dat het goed en snel verloopt.Tot dan maar doen alsof je niet ziet wat er aan mankeert :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>