Dag 4533: Sporten

IMG_20220508_124214

Sporten doe ik niet meer. Een paar jaar lang ging ik met veel plezier naar de sportschool en ik kom nog regelmatig mensen tegen die ik daar heb leren kennen. Vriendinnen van mij zijn bijna iedere dag in de gym te vinden. Op het moment dat ik nog lekker met Apollo op de bank zit, sturen zij me foto’s. Dan zie ik ze tussen de gewichten staan en ja- ze zijn er goed uit. Maar ik heb geen zin om ook te gaan.

Vaak vertellen ze hoe het eraan toe gaat in de sportschool. Niet dezelfde overigens, maar het blijkt dat het publiek niet veel verschilt. Het schijnt een bonte parade te zijn van mensen die pronken met hun uiterlijk en men laat graag zien hoe ze aan bepaalde vormen zijn gekomen. Er wordt heel hard gewerkt aan billen als die van een Kardashian. Het achterwerk moet gezien worden en dat doet men door het aantrekken van een broek waar je eng van wordt.

Nou ja, eigenlijk is die broek zelf niet zo eng. Maar wel het feit dat men de onderbroek in de kleedkamer achtergelaten heeft. Kijk maar eens naar de foto die ik natuurlijk niet zelf gemaakt heb. De sportieveling in kwestie draagt iets dat eigenlijk een panty is. Mijn vriendin mocht blij zijn dat ze naar de derrière van een vrouw keek, want je moet je toch niet voorstellen dat je uitzicht hebt op de behaarde ballen van een vent.

Omdat dit zo bizar was, kreeg ik er een foto van. Maar er is nog veel meer te zien, heb ik begrepen. Mensen die blijkbaar een bad hair day heb ben en staan te trainen met een muts op, sporttopjes zijn altijd te kort en soms draagt men niet meer dan een beha van lycra. Van al die verhalen krijg ik geen zin om me in te schrijven bij een sportschool. Alhoewel dat misschien een goed idee zou zijn, want tegenwoordig is de zwaartekracht mijn ergste vijand.

Nu hoef je tijdens het trainen natuurlijk niet constant om je heen te kijken. Aan de gang gaan zonder bril of lenzen zorgt er voor dat je niet steeds tegen vreemd uitgedoste lieden aan zit te kijken. Maar ik denk dat in zo’n sportschool enorm veel testosteron rondwaart en mensen die graag de aandacht trekken zorgen vast voor een onaangename sfeer. Dan maar dik.

6 gedachten over “Dag 4533: Sporten

 1. Linda

  Hahaha is toch te zot voor worden..je mag er best leuk en verzorgd uitzien, maar hoef toch echt niet in iemand z’n bilnaad te kijken..en dan de oefeningen di3 ze ervoor doen, over een paar jaar lopen ze met rugklachten, want zijn niet echt natuurlijke bewegingen

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ze doen in ieder geval hun best. Hoe stom het ook lijkt. Maar ze kunnen ook naar Turkije voor een pront achterwerk.

   Reageren
 2. Cindy

  Oh wat erg haha! In de sportschool waar ik een paar jaar geleden sportte was dat niet zo erg als dit. Toch voelde ik me daar niet zo op mijn gemak.
  Nu sport ik sinds begin februari weer (nu nog resultaat, moet het snoepen laten, zucht…) maar bij een andere sportschool. Daar is dat helemaal niet zo, komen meer 50+, net zoals ik, heerlijk!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toen ik sportte deed ik dat ’s ochtends en er waren voornamelijk mensen van mijn leeftijd. Geen stom gedoe van mensen die voor een onprettige sfeer zorgden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *