Dag 4536: Nest

dav

In mei zouden alle vogels een ei leggen en dus waren we niet verbaasd toen we ontdekten dat er een nest in de magnolia zat. Er kwamen steeds twee Turkse tortels uit de boom als we iets te dichtbij kwamen, dus ik neem aan dat dat de aanstaande ouders zijn. Als het daadwerkelijk tot nestelen komt natuurlijk.

Want het is behoorlijk stil. Misschien zijn ze wel helemaal afgeknapt op die lichtjes die we in de boom hebben gehangen. Of ze hebben last van de kraaien die een nest hebben in de dakgoot van de buren. Het kan ook zijn dat ze flink geschrokken zijn van Popje, want zij gaat graag achter vogels aan. Als ze de kans krijgt, want ik vind het niet zo fijn.

Iedere dag neem ik een kijkje in de boom en het valt me op dt ik al een paar keer niemand gestild heb. Het zou best kunnen dat ze uiteindelijk gekozen hebben voor een andere plek. Gelijk hebben ze, want het is niet de bedoeling dat hun kroost straks tijdens de vliegles naar beneden kukelt en dan lastiggevallen wordt door een hond.

We moeten maar tevreden zijn met de vogels die regelmatig door de tuin fladderen en de insecten die we weten te lokken. Binnenkort mijn vogelboeken maar eens lezen, want als ik me niet vergis staat daar in hoe je vogels tevreden kunt stellen. Ze hoeven niet per se een nest in de magnolia te bouwen. Als ze hier maar kunnen genieten van wat ze van de planten en struiken kunnen pikken.

2 gedachten over “Dag 4536: Nest

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik vrees van niet, want ik zie dat er weinig aan het nest gedaan is. Maar je weet nooit.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>