Dag 4538: Smartwatch

mde

Gisteren kreeg ik een cadeau voor Moederdag. Van mijn eigen man die het waarschijnlijk zielig voor mij vindt dat Mika weigert tekeningen voor zijn moeder te maken. Sinds mijn eigen moeder er niet meer is, vind ik Moederdag niet leuk meer. Presentjes hoef ik niet, want mijn kind is iedere dag lief voor mij.R Ronald heeft geen leuke moeder, dus zou het zomaar kunnen zijn dat ik haar plaats op de lijst van belangrijke vrouwen heb overgenomen.

Vorige week raakte ik de oplader van mijn Huawei Watch Fit kwijt. Daar gaf ik Mika gelijk de schuld van, maar ik weet niet 100% zeker of hij de boosdoener was. Misschien heb ik het ding wel zelf kwijtgemaakt. Voordat ik een nieuwe oplader van een tientje kon aanschaffen werd ik gistermiddag -niet alles komt aan op de dag dat moeders verwend worden- verblijd met een prachtige Samsung Smartwatch.

Van die man kreeg ik niet alleen een mooi apparaatje, maar ook enkele uren van zijn tijd. Want het is voorwaar niet niks, dat installeren van een en ander. De gebruiksaanwijzing stuurde hem alleen verder het bos in, dus werd er online gezocht naar advies en slimme tips. Uiteindelijk is het gelukt. Net op het moment dat ik vreesde dat het kloeke horloge door de kamer ging vliegen.

Het is een prachtig ding met een fijne band van rubber. Natuurlijk ben ik nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden, maar de belangrijkste snap ik al. Allereerst wil ik kunnen zien hoe laat het is. Ook handig is de stappenteller. Hoeveel calorietjes ik met dat wandelen verbrand zal me eerlijk gezegd een zorg zijn. Dat gemonitord wordt hoe lang en hoe diep ik slaap vind ik zeer prettig.

Het weer hoeft van mij niet zo nodig pontificaal op de wijzerplaat te staan. Als ik wil weten of het regent, kijk ik wel naar buiten. Dat je bij kunt houden of, hoe vaak en hoe hard je snurkt is een aardigheidje dat ik niet uitgezet had. Dus konden we vanochtend luisteren naar enkele korte opnamen. Erg was het niet en we weten ook niet zeker wie die geluiden produceerde, want per slot van rekening slapen we met z’n vieren in een bed.

Wat me sinds gisteravond wel intrigeert is de behoorlijke snelheid waarmee de batterij leegloopt. Daar doe je nog geen etmaal mee en dat is tamelijk kort. Ronald had ook zijn smartwatch opgeladen en hij zat vanochtend op 93% terwijl die van mij 13% aangaf. Daar moeten we ons maar eens in verdiepen of er een #dtv tegenaan gooien, want ik weiger te geloven dat dit normaal is. Het is maar goed dat ik regelmatig op mijn gat zit en de oplader erbij kan pakken.

9 gedachten over “Dag 4538: Smartwatch

 1. Bea

  Hoi! Ik heb zelf de Garmin Vivoactive 4s, en ik merk hoe meer informatie ik op mijn “wijzerplaat” heb, hoe eerder de batterij leeg is, dus nu alleen de tijd, stappen en hartslag, en gaat hij toch langer mee dan met meer uitgebreidere wijzerplaten.
  Hoop dat dit voor jou ook werkt, ondanks jij een ander merk hebt.
  Groetjes van Bea..een volger die alles hier leest en nooit reageert ;-)
  Ga zo door, ik geniet van je schrijfsels.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Bedankt voor je reactie, Bea. Ik ga maar eens op zoek naar een simpele wijzerplaat. Als ik info wil, ga ik wel zoeken.
   Leuk dat je me volgt!

   Reageren
 2. Linda

  Zoo wat gaaf en lief dat je dat gehad hebt.. toen je zei, over de tijd die hij erin gestoken had, vroeg ik me al af of dat in harmonie en alle rust was gegaan maar je gaf al gelijk het antwoord…hoop dat je er veel plezier mee zal hebben, nu nog uitzoeken waarom de batterij zo snel leef is, want kan niet normaal zijn.

  Reageren
 3. Cindy

  Wat een mooi cadeau zeg, veel plezier ervan!
  Ik heb zelf een Fitbit, daarmee kan ik ook snurken opnemen, maar dat vreet enorm batterij, wellicht bij jou ook wel? Ik heb het dan ook uitgezet. Niemand die last heeft van mijn snurken haha.

  Reageren
 4. Myrna

  Wow mooie smart watch. Fijn is dat he. Zo handig en het went snel hè. Wat ontzettend attent van Ro.

  Reageren
 5. Pearl

  Wat een leuk cadeau! Ik heb zelf een Xiaomi Mi Smart Band met een animatie figuurtje als achtergrond. Ik vind de stappenteller, activiteitstracker en slaapmonitoring heel handig.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het zijn fijne dingen. Nooit gedacht dat het zo handig was om bepaalde zaken in de gaten te houden.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>