Dag 4540: Halsbandparkieten

InCollage_20220514_111003187

Mijn vader maakte jaren geleden een foto van de twee halsbandparkieten die in de magnolia zaten. Hij had nog nooit zulke exotische vogels in zijn achtertuin gezien en ik denk dat mijn moeder hem zonder fotografisch bewijs niet geloofd zou hebben. Want hij haalde wel vaker flauw grappen uit. Overigens was ik ook verbaasd ton ik de foto’s zag.\

Wij zien ze hier ook regelmatig voorbijvliegen. Af en toe zitten ze op een tak van de magnolia. En ik had geen idee dat ze in een hele hoge boom een paar meter verderop wonen. Dat heb ik niet zelf ontdekt, dat zag Linda. Ronald ging eens goed naar de boom kijken en verrek: er zaten er minstens zes.

Bijzonder dat ze overleven buiten de kooitjes waar ze zelf misschien nog in hebben gezeten. De parkiet op bovenstaande foto zat helaas niet bij ons in de tuin, maar bij de buren. Daar had ik ze vanwege een gebrek aan lichaamslengte niet kunnen vastleggen, maar gelukkig heb ik een man die een paar koppen groter is dan ik en die ook nog eens van de natuur en vogels houdt.

sdr

2 gedachten over “Dag 4540: Halsbandparkieten

  1. Linda

    Wat leuk dat ze zo dichtbij zaten, en hoe meer je er op let hoe meer je er ziet, al zijn ze in die boom heel lastig te zien..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>